Partidul National Liberal, la a 142-a aniversare. Moment marcat la Muzeul judetean de Istorie

Partidul National Liberal, cea mai veche formatiune politica din Romania implineste astazi 142 de ani de la infiintarea sa, la 24 mai 1875.

Liberalii botosaneni, sustinuti de „Asociatia AMFITEATRU”, vor marca acest moment printr-o actiune organizata, incepand ora 15.00, la Muzeul Judetean de Istorie, la care sunt invitati atat membri ai PNL, cat si persoane neinregimentate, dar care impartasesc doctrina si ideile liberale.

De numele si istoria Partidului National Liberal se leaga cele mai importante evenimente din istoria moderna a Romaniei, respectiv: instaurarea monarhiei constitutionale (1866), obtinerea independentei de stat (1877), ridicarea Romaniei la rang de regat (1881), Razboiul de intregire a neamului si crearea Romaniei Mari (1918), introducerea votului universal (1918), reforma agrara (1921), adoptarea Constitutiei din 1923 si relansarea economica dupa criza din 1929–1933. In toata aceasta perioada, liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe care s-a construit Romania moderna.

Liberalismul este promotorul libertatii individuale, sociale, economice si politice, a egalitatii in fata legilor, a garantarii drepturilor si libertatilor cetatenesti. In plan social, miscarea liberala are ca obiectiv modernizarea accelerata a societatii si coeziunea sociala, iar in plan economic este adeptul declarat al capitalismului si al economiei de piata, in care statul are rol restrans, doar de reglementare.

Partidul National Liberal se declara atasat valorilor democratiei, pluralismului politic si statului de drept, propunandu-si totodata sa aiba o contributie la dezvoltarea actuala a tarii, pe masura faptelor trecutului sau, insa tinand cont de realitatile sociale, politice si economice actuale.

comunicat – Departamentul de comunicare al Organizatiei municipale Botosani PNL

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.