Partidul Romania Unita si-a ales structura de conducere la Botosani. „Cu Vlad Tepes, inainte! „, spun nationalistii

Prima Conferinta judeteana a Partidului Romania Unita (PRU) a adunat, joi dupa amiaza, aproape 200 de persoane in una din salile de conferinte de la Hotelul Rapsodia. A ajuns in judet pentru acest eveniment si deputatul independent Bogdan Diaconu, liderul national al PRU, prezent, pentru prima data pe meleaguri botosanene.

S-a ales conducerea organizatiei judetene a PRU si s-au stabilit obiectivele pentru apropiatele alegeri : cat mai multi primari si consilieri locali si judeteni. 
 
Ca nationalisti ce se respecta, mai multi membri ai partidului au intrat in sala fluturand steagul romanesc, cateva persoane erau imbracate in costumul popular al zonei, si nu a lipsit nici fondul muzical adecvat, imnul Romaniei revenind mobilizator in pauzele dintre discursuri. Chipul lui Vlad Tepes trona incruntat de pe sigla partidului, care „isi asuma idealurile de justitie sociala si de lupta pentru neatarnarea tarii” ale acestui domnitor, dupa cum afirma liderul formatiunii politice. 
 
Discursul liderului PRU a sunat in aceeasi tonalitate nationalista, cu accente radicale, cu explicatii la gestul ajuns ajuns viral, prin care, la una din intalnirile partidului, steagul UE a fost scos si in locul lui adus cel al Romaniei. 
 
„Nu am inlocuit steagul UE cu steagul Romaniei pentru a castiga simpatie si voturi. Am facut-o pentru ca nu mai sunt, si cred ca nici dumneavoastra nu mai sunteti dispusi sa tolerati lipsa de respect. Ne-au adus un steag si ne-au luat petrolul, ne-au adus un steag si ne-au luat pamanturile, ne-au adus un steag si ne-au luat tineretul, medicii, ne-au luat tot”, li s-a adresat Bogdan Diaconu, botosanenilor atrasi in partidul sau.
 
Deputatul care a infiintat partidul sustine ca cel mai dureros pentru Romania este sa vezi satele golite de tineri care au luat drumul pribegiei prin tari straine.
 
Referindu-se la nucleul de la Botosani al partidului, Diaconu a afirmat ca „reuneste tineri si oameni cu experienta in viata politica”. Se vede asta si in structura de conducere judeteana. La carma organizatiei judetene a fost votat Andrei Ciubotaru, fiul fostului consilier judetean si local Gheorghe Ciubotaru. Prim vicepresedinte al organizatiei judetene a partidului a devenit, dupa conferinta de joi, Mircea Calistru.
 
Sefii PRU sustin ca au deja stabiliti candidati pentru aproximativ 50% din primariile judetului, in ciuda „numeroaselor greutati” cu care se confrunta in localitati partidul, „mai ales din partea marilor formatiuni politice”.
 
E vremea partidelor nationaliste, spun liderii PRU, care trag nadejde ca si in Romania nationalismul va inflori precum in multe tari europene. „In toata Europa se intampla acest lucru”, spune liderul PRU, explicand si cauzele: atat Europa cat si Romania traverseaza trei crize mult mai profunde decat mult trambitata criza economica, e vorba de criza morala, criza identitala si drama demografica. 
 
„Nationalisti da, chiar radicali, dar nu extremisti”, se autodefinesc cei de la PRU, respingand categoric eticheta care li se aplica de catre foarte multi romani.
 
„Noi incercam sa protejam o majoritate de impunerea unor lucruri dorite de niste minoritati. Noi suntem cei care spunem ca nu suntem de acord ca Romania sa se legalizeze casatoriile intre homosexuali, cu toata dorinta agresiva de a ne impune asta UE… O minoritate, sau o majoritate gandeste ca mine in Romania ? Extremismul inseamna sa pui bombe, sa alergi pe strada cu pietre si bate. Noi avem cele mai democratice metode de a ne impune ideile”, concluzioneaza liderul national al PRU. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.