PDL pregateste „Cartea neagra a guvernarii USL” la nivel local

Catalin Flutur, presedintele Organizatiei judetene a Partidului Democrat Liberal, sustine ca, în luna iunie, botosanenii vor avea o ampla analiza a ceea ce „au realizat” USL-istii pe plan local de cand au preluat fraiele conducerii politice.

„Vom spune ce s-a intamplat in aceasta perioada. Eu consider ca un an de zile a fost suficient pentru oricine, chiar daca se pricepea, chiar daca nu se pricepea, ca intr-un an de zile sa învete si sa vina cu solutii viabile pentru judetul si pentru orasul nostru si cu proiecte asa cum au promis in campania electorala”, a declarat Catalin Flutur.

O astfel de analiza a pregatit PDL si la nivel national. „Cartea neagra a guvernarii USL” va fi prezentata de democrat liberali în prima jumatate a lunii mai.

Raluca Turcan, vicepresedinte  PDL pe domeniul educatie, cultura, cercetare, culte, minoritati, prezenta marti la conferinţa de presa a democrat liberalilor botosaneni, a subliniat ca partidul pe care il reprezinta are datoria de a le prezenta romanilor felul in care au fost inselati cu promisiuni electorale de USL-isti, aceasta analiza facand parte din opozitia pe care au promis ca o vor face. In plus, democrat liberalii sustin ca nu prezinta acest raport doar de dragul de a arata greselile si nepriceperea actualilor guvernanti, ci vin si cu solutii alternative, in cadrul unei opozitii constructive, la care s-au angajat in fata romanilor.

„Cartea neagra sau cum o vom intitula noi cand va fi lansata pe 8 mai va arata diferenta dintre promisiunile USL in campania electorala si realitatea unui an de guvernare. Este o diferenta enorma. Practic aproape nimic din ceea ce au promis nu au facut intr-un an de guvernare, ceea ce inseamna, in mod logic, inselarea asteptarilor romanilor. Creionarea, sublinierea acestei înselatorii a aşteptarilor romanilor este rolul opoziţiei. De aceea vom prezenta ceea ce nu s-a facut intr-un an de guvernare USL si vom prezenta, de asemenea, ce propunem noi”, a declarat Raluca Turcan, vicepresedinte PDL pe domeniul educatie, cultura, cercetare, culte, minoritati.

Despre ce va cuprinde „Cartea Neagra a guvernarii PDL”, Raluca Turcan a sintetizat: preturi mult mai mari ca in urma cu un an, salariul mediu ramas la acelasi nivel ca la momentul preluarii fraielor politice de catre USL, zeci de taxe si impozite noi.

„Eu cred ca domeniul economic este cel in care romanii resimt cel mai acut trecerea unui an de guvernare USL. Preturile au crescut in medie cu 40-50 la suta. Nivelul de trai este deteriorat. Nivelul salariului mediu pe economie este acelasi ca cel de anul trecut. Intr-un context in care venitul mediu este similar cu cel de anul trecut si preturile au crescut, asta inseamna o scadere a nivelului de trai. La asta adaugam inflatie, devalorizarea depozitelor bancare, pentru ca romanii inca mai incearca sa economiseasca, inseamna cresterea numarului de someri cu 16 mii comparativ cu anul trecut in aceeasi perioada, inseamna sugrumarea mediului de afaceri, inseamnă 20 de noi taxe si impozite si inseamna scaderea veniturilor la buget cu 77 la suta din impozitul pe profit”, a sintetitzat Raluca Turcan.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.