Pentru o zi, tinerii liberali au lasat politica pentru cultura! Vezi ce au facut! (FOTO)

De 7 ani sarbatorim, la data de 15 ianuarie, ziua poetului Mihai Eminescu, Ziua Culturii Nationale. Ziua Culturii Nationale are menirea de a-i omagia pe oamenii de cultura remarcabili si reprezentativi pentru fiecare stat. Romania si Republica Moldova au ales sa marcheze aceasta zi pe data de 15 ianuarie. Pentru noi, botosanenii, un motiv in plus de mandrie si obligatie in acelasi timp de a o celebra, de a o promova, de a reflecta asupra culturii romane.

Cu aceasta ocazie, TNL Botosani a organizat o actiune prin care si-a propus sa promoveze si mai bine existenta unei asemenea zile. Astfel, in aceasta mare zi pentru cultura romana, tinerii liberali s-au deplasat in orasul Flamanzi pentru a le oferi localnicilor ecusoane cu strofe din poeme celebre, amintindu-le totodata de insemnatatea acestei zile. Oamenii au fost suprinsi placut de intalnirea cu tinerii liberali, unii dintre ei spunandu-le ca vor pastra versurile tiparite ca pe un talisman al lor.

„A fost o activitate prin care am dorit sa promovam mai bine si in judet Ziua Culturii Nationale. Am inceput cu orasul Flamanzi pentru ca aici, la Flamanzi, anul trecut, a fost finalizat un proiect cultural cu fonduri europene despre care s-a vorbit mai putin, un proiect prin care au fost realizate obiective importante si am sa amintesc doar de muzeul taranului care functioneaza in fosta cladire a Primariei, acum refacuta sau restaurarea bisericii din Prisacani de la 1650. Am dorit sa oferim oamenilor de aici o mica atentie de Ziua Culturii Nationale drept multumire pentru rabdarea si intelegerea de care au dat dovada pana la finalizarea lucrarilor. Am dorit totodata sa felicitam autoritatile locale ca au adus o binefacere culturii. Vom proceda la fel, in anii urmatori, cu aceste mici atentii pentru oamenii din localitatile unde se intampla ceva bun pentru cultura noastra”, a declarat Raluca Dobinciuc, consilier local in orasul Flamanzi si presedinte TNL Flamanzi.

„Ne-am propus sa promovam mai bine aceasta zi, dar dorim s-o facem si printr-o reflectie asupra importantei acestei zile. Dorim prin aceasta actiune pe care o vom organiza de acum inainte in fiecare an sa ajungem in localitatile unde se intampla lucruri bune pentru cultura noastra. E un gest de multumire pe care il adresam, nu autoritatilor neaparat, chiar daca, in cele mai multe cazuri, ele deruleaza proiectele sau investitiile, ci oamenilor din acele zone, principalii beneficiari ai acelor obiective culturale si, totodata, un mod de a incuraja si de a promova si noi prin puterile noastre ceea ce se intampla frumos in judet din punct de vedere cultural”, a declarat Radu Lebada, presedinte executiv TNL Botosani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.