Peste 10.000 de oameni au venit sa declare razboi pucistilor uselisti (GALERIE FOTO)

Sambata, in fata Palatului Culturii din Iasi s-au declarat aparatorii democratiei declarand razboi deschis pucistilor uselisti. Si Botosaniul a fost reprezentat de peste 800 de oameni, chiar daca temperatura nu a fost ingaduitoare cu ei.

Scutierii democratiei, si in acelasi timp si ai lui Traian Basescu, au fost unu si unu, in mare parte personalitati ale societatii civile si intelectuali autentici. E drept, au fost si cativa politicieni de dreapta, carora putine lucruri negative li se pot reprosa.
Printre cei care au luat cuvantul s-au aflat europarlamentarii Traian Ungureanu, Cristian Preda si Monica Macovei, avocatul Aurelian Pavelescu, presedintele PNT-CD, Vasile Blaga, presedintele PDL, Gheorghe Flutur, secretarul general PDL, profesorul Mihail Neamtu, presedintele partidului „Noua Republica”, cat si cei doi reprezentanti de seama ai Initiativei Civice de Centru Dreapta: Mihai Razvan Ungureanu si Adrian Papahagi. Discursurile au fost impotriva celor doi pucisti Crin Antonescu si Victor Ponta, care s-au dedat catorva  artificii legislative mizerabile cu scopul vadit de-a acapara puterea.
Cel mai dur in amendarea gesturile politice ale celor doi a fost ieseanul Mihai Razvan Ungureanu, care, in cuvantul sau, a antrenat in cateva randuri expresia de „plagiator ordinar”, cu referire la nesimtirea premierului Victor Ponta. Acelasi profesor a facut si un scurt excurs in istorie amintindu-ne ca „acum 150 de ani Moldova a trebuit sa salveze Tara Romaneasca, acum ii revine aceeasi misiune”. Mihail Neamtu i-a apostrofat pe pucisti cu versurile lui Mihai Eminescu: „Voi sunteti urmasii Romei? Niste rai si niste fameni / I-e rusine omenirii sa va zica voua oameni / Si aceasta ciuma-n lume si aceste creaturi / nici rusine n-au sa ia in smintitele lor guri”.
N-a scapat nici Crin Antonescu de apelativul „paiata”, cu care a fost gratulat in cateva randuri de Traian Basescu. De data aceasta Adrian Papahagi a fost cel care l-a „alintat” in ritm de metafora pe somnorosul de la Cotroceni in acest fel.
Presedintele suspendat a fost sarcastic la adresa puscariabililor din politica romaneasca amintindu-le celor prezenti numele „tridentului malefic si mortal pentru democratia romaneasca”: Crin Antonescu, Victor Ponta si Dan Voiculescu.
De asemenea, presedintele a facut indemn ca pe 29 iulie sa se prezinte la vot cat mai multa lume pentru a stopa prin „NU” ascensiunea pucistilor in fruntea statului. Sloganurile care au „tamponat” din cand in cand discursurile celor de pe scena au fost cat se poate de ingenioase: „Uite, USL-ul, ce-a facut cu leul”, „Ati plagiat pana si sinuciderea!”, „Ponta a copiat un doctorat / a furat un masterat / acum conduce un stat” sau unul referitor la Traian Basescu „Greu de ucis-partea a doua”.
N-a lipsit nici muzica, „Imnul golanilor” a lui Cristi Paturca si „Noi suntem romani” au fost cele mai prezente si iubite cantece. Parca pentru a colora atmosfera la un moment dat si-a facut aparitia un grup de vreo 20 de protestanti anti-Basescu. Chiar daca indivizii erau destul de guralivi si provocatori, n-au fost incidente, cand au simtit ca nu mai au glas s-au retras spasiti spre sediul USL.
Cum era de asteptat, „necuratul rosu” si-a mai bagat coada si pe parcursul mitingului taind in doua randuri microfonul, o data pe timpul discursului lui Mihail Neamtu, in momentul cand recita din Scrisoarea III de Mihai Eminescu, iar a doua oara, e drept, doar cateva secunde, tocmai cand Traian Basescu le vorbea iesenilor de demagogiile lui Relu Fenechiu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.