Home Politica PICHETARE impotriva activitatilor iredentiste desfasurate de unii cetateni maghiari!

PICHETARE impotriva activitatilor iredentiste desfasurate de unii cetateni maghiari!

Actiunea membrilor Uniunii Vatra Romaneasca va avea loc in fata sediului Prefecturii Botosani.

Filiala Botosani a Uniunii Vatra Romaneasca va desfasura in ziua de miercuri, 19 martie 2014, intre orele 17.00-19.00, o pichetare, sustinuta de membri si simpatizanti ai organizatiei noastre, in spatiul din fata Prefecturii Judetului Botosani.

Scopul actiunii este de sprijinire a miscarii romanilor transilvaneni, de contracarare a activitatilor iredentiste desfasurate de unii cetateni maghiari, pe teritoriul Romaniei, activitati ce atenteaza la prevederile constitutionale vizand statutul Limbii Romane, de unica limba oficiala a Statului Roman, precum si la indivizibilitatea teritorala a Romaniei.

Filiala Botosani a Uniunii Vatra Romaneasca actioneaza, in acest sens, in coordonare cu Comitetul National Director al Uniunii Vatra Romaneasca (cu sediul la Tg. Mures), in baza prevederilor statutare privind activitatile desfasurate si a modului de actiune pentru indeplinirea acestor activitati: sesizarea opiniei publice asupra pericolelor incalcarilor prevederilor constitutionale privind drepturile si interesele nationale ale poporului roman; sustinerea cu fermitate a statutului Limbii Romane de limba oficiala a Statului Roman; exprimarea pozitiei Uniunii Vatra Romaneasca, in probleme de interes national, prin apeluri si declaratii in interventii publice, se arata intr-un comunicat remis redactiei reporterul.ro.

„Precizam ca textul pancartelor pe care le vom afisa se va referi la prevederile constitutionale susmentionate. Manifestarea opozitiei fata de actiunile iredentiste – actiuni ce aduc atingere drepturilor constitutionale ale fiecarui cetatean roman – va fi prezenta si in paginile periodicului «Vatra Noastra Romaneasca», editat la Botosani”, au anuntat la final reprezentantii Uniunii Vatra Romaneasca Botosani.

Exit mobile version