PLAGIATUL LUI PONTA face victime in mediul academic!

Profesorul universitar care a evaluat prestatiile academice ale lui Victor Ponta si a dat verdictul de plagiat a fost nevoit sa renunte la toate pozitiile academice pe care le ocupa.

Prof. univ. dr. Viorel Barbu a fost unul dintre putinii profesori universitari din tara care a deconspirat plagiatul actualului premier al tarii, Victor Ponta. Insa acest demers al profesorului universitar a dus demiterea acestuia din doua functii academice.

Astfel, Viorel Barbu a fost obligat sa renunte la functia de presedinte al Academiei Romane – filiala Iasi si de membru al Consiliului General National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Profesorul universitar considera ca a fost o victima politica a regimului USL.

„Eu am luat atunci o decizie pur profesionala care, din pacate, a fost interpretata politic. Nu mai vreau sa mai comentez nimic legat de ceea ce s-a intamplat. Ceea ce va pot spune este ca acum, CNATDCU se ocupa de o activitate intensa legata de verificarea si avizarea unor titluri importante academice din Romania, dar nimic mai mult. Repet, regret ca atunci am fost acuzat ca am judecat politic o masura pe care eu am luat-o independent… Acum, atat la sefia Academiei Romane din Iasi cat si in Consiliulul de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, sunt oameni care fac ca institutiile acestea sa existe, asa cum este normal si nimic mai mult”, a declarat academicianul Viorel Barbu pentru ziarul Buna Ziua, Iasi.

La acea vreme, Viorel Barbu a fost amenintat inclusiv cu inchisoarea, dupa verdictul de „copy-paste” dat in legatura cu lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta.

In apararea sa, intrunit intr-o sedinta din 4 iulie 2012, Senatul Universitatii Al. I. Cuza (UAIC) si-a manifestat fatis nemultumirea in legatura cu faptul ca reprezentanti ai vietii politice si administrative din Romania au atentat la personalitatea lui Viorel Barbu, profesor al UAIC.

Cu toate acestea, profesorul universitar a fost inlocuit la conducerea filialei locale de la Academie si in CNATDCU cu Bogdan Simionescu, declarat cetatean de onoare al Iasului de catre primarul Gheorghe Nichita si sustinator al premierului Victor Ponta.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Viorel Barbu, a analizat lucrarea domnului Ponta folosindu-se de legislatia care nu era in vigoare in anul 2003, cand i s-a acordat titlul de Doctor in drept. Pina la acea data, in legislatia in vigoare nu se folosea termenul de „plagiat”, ci de „‘furt de proprietate intelectuala”. Conform legislatiei de la acea vreme, domnul Ponta nu poate fi acuzat de furt de proprietate intelectuala si mai ales de plagiat.
    Si cu legislatia referitoare la plagiat, daca din analiza lucrari rezulta ca acele pagini copiate din alte lucrari (fara trimitere la bibliografie) nu si le-a insusit, Victor Ponta nu poate fi acuzat de plagiat.
    Domnul profesor universitar (respectiv CNATDCU) nu avea atributiuni pentru o asemenea analiza (vezi legislatia referitoare la CNATDCU).
    Domnul profesor, CNATDCU si UAIC s-au bagat ca musca-n lapte.
    Interpretarea politica poate fi motivata, atata timp cat domnul profesor a descreditat un om, fara a avea atributiuni legale.
    Au atentat la personalitatea sa??? N-au atentat la personalitatea sa???.Nu stiu!!!
    Stiu sigur ca dpmnul profesor a atentat la personalitatea lui Ponta, lasind urme adanci!!!

    ,

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.