Home Politica PNL Botosani, despre MITA, GRUP INFRACTIONAL si CUMPARARE de VOTURI

PNL Botosani, despre MITA, GRUP INFRACTIONAL si CUMPARARE de VOTURI

La data de 9 iulie 2010, o delegaţie a partidului Social-Democrat, condusa de presedintele partidului Ponta Victor-Viorel si din care au mai facut parte Liviu Dragnea si Marian-Daniel Vanghelie, a vizitat zonele afectate de inundatiile care au avut loc la inceputul lunii iulie in judetul Botosani, prilej cu care au fost puse la dispozitia populatiei afectate bunuri obtinute din mita.”

Am citat din rechizitoriul intocmit de Directia Nationala Anticoruptie pentru fostul primar PSD al sectorului 5 Bucuresti, Marian-Daniel Vanghelie, prin care se arata clar ca partidul care guverneaza astazi Romania a cumparat voturi la Dorohoi, folosind bani proveniti din infractiuni. 
 
Astfel, se dovedeste, fara tagada, ca PSD este un partid care a valorificat efectele unei catastrofe naturale pentru a obtine beneficii electorale. 
 
A facut-o si in cazul crizei economice, a facut-o si in cazul dezastului care a lovit Dorohoiul in 2010.
 
Pentru PSD, inundatiile nu au fost o nenorocire, ci o oportunitate de a castiga voturi, un prilej de a specula in propriul beneficiu suferinta unor oameni. 
 
Nimeni, in afara de PSD, nu si-a permis atunci indecenta de a merge printre sinistrati cu insemne electorale la vedere. 
 
Transportul de ajutoare la care face referire DNA a fost singurul dintre cele cu valoare semnificativa, care nu a fost inregistrat in evidentele Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta, semn ca se stia de provenienta ilegala a bunurilor si ca s-a evitat consemnarea unor date care ar fi devenit ulterior dovezi de proba a infractiunii. 
 
Inregistrarea in evidentele centralizate ale Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta trebuia facuta pentru ca ajutoarele sa fie distribuite centralizat si echitabil, in sensul de a se evita ca unele persoane sa primeasca mai mult decat ar fi avut nevoie, in detrimentul altora care ar fi primit mai putin decat li s-ar fi cuvenit.
 
Vorbim asadar despre existenta la PSD a unui un grup infractional organizat care a primit mita si a folosit-o pentru cumpararea de voturi, dand astfel dovada de cinism si oportunism fara limite.
 

Partidul National Liberal considera ca folosirea de mijloace materiale ilicite pentru sustinerea unor manifestari aducatoare de capital electoral reprezinta un atentat la democratie. 

 
Penibilul situatiei in care se afla astazi PSD reclama din partea liderilor acestuia explicatii si scuze publice.
 
Biroul de presa al PNL Botosani
 

Exit mobile version