PNL despre VOTUL din PARLAMENT, care ”SEPARA APELE”. Va fi ”MIERCUREA NEAGRA” ?

”Fac un apel public catre toti parlamentarii din coalitia guvernamentala ca, prin votul de maine (n.r. astazi – miercuri- 25 martie) , sa aleaga tabara in care vor sa fie in anii viitori”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al PNL.

Iata textul integral al comunicatului care reprezinta punctul de vedere al PNL in privinta votului asteptat, miercuri, in Parlamentul Romaniei :
 
Votul de miercuri din Senat si Camera Deputatilor, in cazul ridicarii imunitatii pentru doi social-democrati si un liberal, respectiv pentru Dan Sova, Darius Valcov si Theodor Nicolescu, reprezinta un moment de separare a apelor in politica romaneasca, o clarificare ceruta de toata lumea.
 
Modul in care vom intelege sa ne raportam, ca politicieni si parlamentari, la cererile Justitiei va face ca ziua de maine sa ramana cunoscuta ca ”miercurea neagra” sau, dimpotriva, va diminua efectele negative care planeaza acum asupra imaginii Parlamentului si a Romaniei.
 
PNL a asumat public faptul ca maine va vota, in toate cele trei cazuri, inclusiv in cazul care vizeaza un deputat liberal, la vedere si favorabil cererilor asupra carora Justitia ne-a cerut sa ne pronuntam.
 
PNL nu face nici un rabat de la linia politica asumata de a raspunde pozitiv tuturor solicitarilor Justitiei.
 
Spre deosebire de PNL, Victor Ponta si PSD dau dovada, din pacate, de duplicitate in adoptarea unei pozitii publice coerente cu privire la raspunsul pe care trebuie sa il dea Justitiei.
 
Data fiind aceasta situatie, fac un apel public catre toti parlamentarii din coalitia guvernamentala si le cer ca, prin votul lor de maine, sa aleaga tabara in care vor sa fie in anii viitori. Fiecare trebuie sa decida acum daca vrea sa se alature celor care cer o Justitie functionala sau sa continue sa sprijine o majoritate care le da peste mana judecatorilor, ascunzand coruptii in spatele imunitatilor.
 
Ma adresez direct parlamentarilor PSD si din coalitia de guvernare: Alegeti! Sunteti cu fostii, cu aparatorii coruptiei, sau cu viitorii si o politica pentru cetateni? Sunteti alaturi de vechea politica, in dispretul cetatenilor, sau sunteti alaturi de noua politica, pentru egalitatea in fata legii?
 
Ionut Stroe, purtator de cuvant al PNL

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.