PNL face apel la realizarea consensului politic pentru declansarea alegerilor parlamentare anticipate

Romania se afunda, in aceste zile, in cea mai mare criza politica din ultimii 25 de ani. Nu avem doar un Guvern incompetent si incapabil sa ia deciziile necesare pentru o buna guvernare, ci şi un Guvern penal, care are in frunte un premier suspect de fapte de corupție.

Victor Ponta trebuie sa demisioneze de urgența, dupa cum trebuie sa demisioneze intreg Cabinetul – confruntat cu o criza de credibilitate majora.
 
Partidul Național Liberal considera ca schimbarea premierului nu este suficienta pentru bunul mers al Romaniei si al guvernarii. 
 
Partidul Social Democrat, aflat la putere, este intr-o profunda criza morala, avand ca unica preocupare apararea politicienilor suspecți de fapte de corupție si obstrucționarea Justiției.
 
Prin faptele sale de zi cu zi, PSD pune la indoiala sistemul constituțional democratic si incalca brutal normele statului de drept. PSD, prin liderii sai actuali, s-a delegitimat iremediabil si nu mai are ce oferi romanilor.
 
PNL considera ca singura soluție cinstita, transparenta si fireasca de iesire din criza politica este intoarcerea la urne: alegerile anticipate. Romanii, prin votul lor, vor da soluția corecta, al carei prim pas a fost facut la alegerile din 16 noiembrie.
 
Este evident ca semnalul dat de alegatori la alegerile prezidentiale pentru „o altfel de politica” nu a fost inteles de Victor Ponta si PSD, iar lucrurile nu pot continua in acest fel.
 
Aici nu este vorba despre un ministru sau altul – este vorba despre o mentalitate retrograda, reflectata in decizii politice nocive pentru societate si intr-un exercitiu al guvernarii catastrofal.
 
Aceasta mentalitate a facut posibila hartuirea micilor intreprinzatori si a mediului de afaceri. Aceasta mentalitate a pus politicianul mai presus de cetatean in fata legii si a Justitiei.
 
Mentalitatea PSD a blocat investitiile publice, suprimand sansele unei evolutii economice sanatoase.
 

Mentalitatea PSD inseamna 7 miliarde de euro pierdute din fonduri europene pe exercitiul bugetar 2007-2013 si lipsa unei strategii clare pentru accesarea banilor pe exercitiul bugetar 2014-2020.

 
Epoca Partidului Social Democrat este epoca in care opozitia este amenintata, de ministrul Justiţiei insusi, cu dosare penale pentru dreptul fundamental  de a protesta legal. Este epoca in care baronii si parlamentarii pesedisti fac scut in jurul premierului suspect de fapte de coruptie.
 
Partidul National Liberal face un apel la toate fortele politice din Parlamentul Romaniei, la parlamentarii de buna credinta din toate partidele coalitiei de guvernare, pentru realizarea unui consens politic in vederea pregatirii alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru presupune adoptarea cu celeritate a legii alegerilor generale si a legii votului prin corespondenta.
 
Aceste schimbari vor face posibila exercitarea dreptului fundamental al romanilor de a-si alege liber si transparent reprezentantii in Parlamentul Romaniei – un drept refuzat si negat de catre Ponta si PSD la alegerile prezidentiale.
 
Reconfigurarea clasei politice in ansamblu, reconfirmata de votul romanilor, reprezinta un nou inceput in vederea depasirii unei crize politice profunde, care risca sa intoarca Romania intr-un trecut de care am incercat sa ne desprindem, cu mari eforturi, timp de 25 de ani.
 
PNL considera ca acum este momentul ca fortele politice responsabile din Parlament sa demonstreze romanilor ca sunt capabile sa ia o decizie prin care cetateanul sa fie pe primul loc si, ca in orice democraţie sanatoasa, cetateanul sa fie cel care decide viitorul Romaniei, la urne.
 
comunicat
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.