PNL – precizari privind situatia conducerii partidului

In urma informatiilor vehiculate in presa referitoare la decizia Tribunalului Bucuresti privind inregistrarea deciziilor Congresului PNL din 27-28 iunie a.c., Departamentul de Analiza Politica si Comunicare al PNL face urmatoarele precizari:

Din minuta redactata de Tribunal, reiese foarte clar ca nu exista niciun fel de obiectiuni din partea completului care a judecat acest dosar in ceea ce priveste alegerea noii conduceri a partidului. Instanta a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL sa fie inregistrate in Registrul partidelor politice. Nu exista niciun fel de problema cu privire la legitimitatea si legalitatea noii conduceri a PNL.

Hotararea Tribunalului Bucuresti nu afecteaza in niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la presedintia Romaniei. Alianta Crestin-Liberala l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la presedintie in urma unei decizii politice, care nu a avut la baza calitatea sa formala de presedinte al PNL.

In ceea ce priveste noul Statut al PNL, asteptam motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificarile respinse de instanta, urmand ca apoi, in termenul legal de cinci zile, sa atacam hotararea completului de judecata. Acestea sunt chestiuni formale, juridice, care vor fi rezolvate.

Chiar si in cazul in care decizia Curtii de Apel va mentine obiectiile la Statut formulate de Tribunal, singura consecinta este ca partidul va functiona fara sa mai tina cont de acele dispozitii declarate neconforme.

Reamintim ca, in ceea ce priveste candidatura domnului Klaus Iohannis la sefia PNL, acesta a fost ales presedinte al PNL cu sustinerea unei largi majoritati a delegatilor la Congres. Aceasta este o realitate politica necontestata si necontestabila.

 comunicat PNL

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.