PNL: „PSD a fost adus la putere de o minoritate electorala care a devenit majoritate, prin absenta de la vot a 68% dintre romani!”

Senatorul liberal Carmen Eleonora Harau critica Guvernul PSD ca a indatorat tara peste limita, iar datoriile vor fi platite si de cei care inca nu s-au nascut.

„Cunoasteti expresia «datorie pe caiet»? Cel mai probabil, da…

Acest mod de a cumpara, respectiv de a vinde marfa, este extrem de raspandit astazi, in mediul rural si in cartierele sarace din urban, in Romania. In absenta disponibilitatilor financiare, pentru asigurarea traiului zilnic, cetatenii apeleaza la bunavointa comerciantilor locali, care le vand «pe datorie» cele necesare subzistentei. Iar atunci cand vine salariul, pensia sau indemnziatia sociala, o parte din datorie se stinge, nu toata, si se incepe o noua fila a caietului, in care se trec noile datorii. Acest acord tacit intre cetatenii saraci si comercianti care abia-abia isi taraie afacerea prin hatisul birocratiei si coruptiei, este expresia spiralei saraciei din care multi romani nu stiu cand si daca vor mai iesi vreodata.

Din pacate, traiul pe datorie nu este doar o caracteristica locala, sau individuala, ci a devenit un mod endemic de a guverna al PSD, care imprumuta saptamanal miliarde de lei, la dobanzi tot mai mari, pentru un singur obiectiv, – consumul imediat. Interesul pentru investitiile aducatoare de nivel de trai ridicat, sustenabil, consolidat pe termen lung, este inexistent! Asa se face ca Romania a ajuns, in Guvernarea Ponta, potrivit rapoartelor Curtii de Conturi, sa acumuleze un stoc suplimentar al datoriei publice de peste 100 miliarde lei. Si, ca si cand asta nu ar fi indeajuns, platim anual dobanzi, in sarcina datoriei publice, de peste 10 miliarde de lei. Ce a construit Ponta in 4 ani de guvernare? Mai nimic, cum bine se stie!

Inca de la investirea Guvernului Grindeanu, Ministerul Finantelor Publice a inceput sa gafaie in efortul sau de a asigura plata la timp a pensiilor si salariilor. Despre investitii publice, nici poveste! Nu cred ca vom vedea nicio investitie majora sub Guvernare PSD, pentru ca asta nu prea le sta in caracter! Culmea «viziunii strategice» in materie de investitii a lui Dragnea, liderul PSD, seful «de facto» al executivului, pare sa fie stadionul din Teleorman, judetul fara nicio librarie, pe care Dragnea, fost presedinte CJ, l-a pastorit spre o situatie economica jenant de precara pentru cineva care are pretenía care are pretentia ca poate sa administreze eficient Romania. Cu aprobare de la Daddy Dragnea, guvernul Grindeanu s-a imprumutat, in primele patru luni din acest an 4,7 miliarde de euro, echivalentul a 21 de miliarde de lei! Continuatorul, Mihai Tudose, a ajuns la 7 miliarde.

In mod firesc, pietele penalizeaza, deja, sarabanda guvernamentala si acorda imprumuturi, la dobanzi aproape duble fata de anul trecut. Oare la cat vor ajunge cheltuielile cu dobanzile in anul 2017 si, mai ales, in anii viitori? Cu siguranta, vom plati peste 12 miliarde lei, adica mai mult decat are alocat anual bugetul Ministerului Educatiei, devenit, prin subfinantare, fabrica de analfabeti functionali!

Responsabilitatea fata de tara, fata de generatiile urmatoare, este pulverizata, acum, de guvernarea PSD. Dupa ei, potopul!

Iar rostul nostru, al celor care lucram in politica, precum si preocuparea majora a acelora care influenteaza, in vreun fel structura puterii rezultata din vot, chiar si rostul electoratului insusi, ar trebui sa fie soarta tarii pe termen scurt dar si pe termen lung, nu doar avantajele materiale sau electorale de moment!

Pe toti, mai ales pe noi, politicienii, ar trebui sa ne chinuie gandul la raspunsurile pe care va trebui sa le dam copiilor si nepotilor nostri, peste ani de zile, atunci cand ne vor intreba cum a ajuns Romania indatorata cu sute de miliarde… Ce le vom raspunde cand vor intreba ce am facut noi cu acesti bani? Pe ce s-au cheltuit? Ce s-a construit din ei? Ce a ramas din urma acestor imprumuturi si a sutelor de miliarde platite pe dobanzi? Le vom putea spune senini: «noi am imprumutat, plateste tu, copile!»? Mi-e teama ca nici macar argumentele ca nu ai fost membru in partidul care a comis astfel de grozavii, si nici chiar argumentul ca nu ai facut deloc politica, nu vor fi suficiente, la judecata generatiilor viitoare!

Cu atat mai mare le va fi dificultatea acelora care s-au complacut mercenari in fabrici de spalat creiere si au ajutat, cu buna stiinta, pentru bani, nevolnici si/sau ticalosi sa obtina si sa ramana in demnitati nemeritate. Cum vor sta in fata urmasilor lor?! Si cum vom ramane, noi toti, cei care aniversam Centenarul Romaniei, ca generatie, in istoria acestui neam? Ce-am facut cu tara?

Din pacate, patriotismul, corectitudinea sociala, decenta economica, disciplina bugetara si sustenabilitatea indatorarii sunt notiuni incompatibile cu PSD, iar expunerea tarii la riscurile de astazi, o platim deja prin dobanzi si o vom plati cu varf si indesat in viitorul apropiat. PSD-ALDE apasa acceleratia spre criza! Iar PSD a fost adus la putere, mintind de dimineata pana seara, de o minoritate electorala care a devenit majoritate, prin absenta de la vot a 68% dintre romani!

Daca ar avea un mimum de onestitate politica, cei care sustin guvernarea PSD-ALDE ar trebui sa le spuna oamenilor ca Guvernul nu imparte prosperitate, pentru ca politica lor economica nu genereaza prosperitate, ci imparte, atat cat va mai avea de unde, bani multi luati cu imprumut! Si nu domnii Ponta, Dragnea, Grindeanu, Tudose si orice alt pesedist care va urma ii vor da inapoi, ci toti cetatenii Romaniei! Inclusiv cetatenii inca nenascuti!

Caci, avand ca scopuri fundamentale aservirea justitiei si deservirea clientelei proprii, PSD n-are niciun interes pentru soarta pe termen scurt a Romaniei, iar pentru cea pe termen lung, nici atat! Pentru a salva aparentele si a pastra un numar suficient de mare de adepti, garanti ai mentinerii la putere, PSD transforma intregul popor roman intr-un supravietuitor pe baza de datorie, dupa modelul romanului sarac, care traieste pe seama datoriei consemnate pe caiet si niciodata achitata integral, la magazinul satesc…”, s-a aratat intr-un comunicat de presa remis de senatorul PNL Carmen Eleonora Harau.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.