PNL respinge angajarea raspunderii Guvernului pe Codul fiscal

Partidul National Liberal isi exprima ingrijorarea in legatura cu intentiile liderilor majoritatii guvernamentale, anuntate tot mai des in spatiul public, de a-si angaja raspunderea pentru modificarile Codului fiscal. Respingem categoric aceasta optiune a premierului Ponta si a majoritatii sale. Codul fiscal nu este o simpla declaratie politica.

Evitarea Parlamentului ca for legislativ si de dezbatere este in totala contradictie cu promisiunile foarte recente ale lui Victor Ponta de a-si schimba atitudinea politica. De asemenea, el alege o directie total opusa acordului politic solicitat de presedintele Klaus Iohannis pentru un alt fel de a face politica.
 
La doar o luna dupa ce premierul a vorbit chiar in fata Parlamentului despre colaborare si parteneriat cu legiuitorul, acum el se intoarce la vechile obiceiuri prin care conduce dupa bunul plac si interesul politic de partid. Toate declaratiile sale de dupa alegeri se sterg si ramane discursul politicianist.
 
Codul fiscal prezentat de Victor Ponta si ministrii sai la televizor cu multe sloganuri nu a convins ca poate fi sustinut prin politicile Guvernului. Discutia trebuie sa se mute de la promisiuni electorale si marketing pe micile ecrane la dezbateri serioase in Parlament. Guvernul are o datorie democratica sa dialogheze institutional cu opozitia, oricat de puternice ar fi contraargumentele PNL sau ale altor parti. Este nefezabil ca Guvern sa acuzi tocmai opozitia ca iti blocheaza actiunile.
 
PNL nu va permite ca niste masuri aparent de dreapta sa fie discreditate de o guvernare care le-a transformat in mesaje populiste. Romania are nevoie de reduceri de taxe, dar nu facute de pe o zi pe alta, fara reforme structurale si consolidare fiscala. Dorim sa vedem calcule serioase si masuri fundamentate pentru Codul fiscal in Comisiile de specialitate ale Parlamentului, pentru ca ne indoim ca ele au fost pregatite de Guvern. Vom amenda si respinge tot ceea ce nu este realist si poate dauna Romaniei.
 
PNL isi exprima speranta ca Victor Ponta se va putea abtine, macar la final, sa amestece Codul fiscal in campania pe care o desfasoara in fiecare zi la televizor pentru pastrarea functiei de premier. Preocuparea sa excesiva pentru imagine nu trebuie sa implice o lege atat de importanta pentru Romania.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.