PNL si PDL au fuzionat la Botosani, liderii si-au dat mana

S-a semnat, vineri, la Botosani, protocolul de fuziune a Partidului Democrat Liberal cu Partidul National Liberal si protocolul prin care ia nastere Alianta Crestin Liberala PNL-PDL, alianta care face posibila participarea la alegerile prezidentiale cu un singur candidat, tinand cont ca juridic, pana la inscrierea in cursa alegerilor din toamna, documentele de fuziune nu au cum sa fie finalizate.

Protocolul semnat vineri la Botosani este insa actul de nastere al marelui PNL din judet. Liderii PDL si PNL si-au dat astfel mana pentru a duce partidul nou format pe un drum pe placul cetateanului, dupa cum promit cei ce vor fi la carma noii formatiuni politice.

Fuziunea marcata vineri, 1 august, prin semnarea protocolului dintre PNL si PDL la Botosani, este al doilea eveniment de acest fel ce s-a realizat in judet in aceasta saptamana. Miercuri, a avut loc semnarea protocolului de fuziune prin absobtie dintre PDL si Forta Civica.

“Este un moment istoric, in doua zile am facut doua fuziuni importante. Este un moment istoric pentru politica din Romania, poate cel mai important eveniment politic din ultima suta de ani. Dupa Revolutie, sigur este cel mai important eveniment politic romanesc. Nu pot sa nu apreciez faptul ca am reusit sa lasam deoparte orice probleme, orice amintiri, si am reusit sa ne intelegem. Si nu ne-am inteles in interesul nostru, ci clar in interesul Romaniei, care avea nevoie de un partid puternic de dreapta. Romania avea nevoie de o forta sa se poata contrapune pe plan politic stangii romanesti, socialistilor din Romania, care au dovedit cu varf si indesat in ultimii doi ani si jumatate de cand sunt la guvernare ca nimic nu s-a schimbat in Romania, ba din contra, lucrurile merg tot mai rau“, a afirmat liderul PDL Botosani, Catalin Flutur, care va fi copresedinte al noului PNL si al Aliantei Crestin Lierale PNL-PDL.

Importanta momentului a fost evidentiata si in cele cateva fraze rostite de celalalt copresedinte al marelui PNL, din judetul Botosani, Florin Turcanu.

“La Botosani, astazi, se naste marele Partid National Liberal si asiguram cetatenii care locuiesc si traiesc in judetul Botosani ca politica noastra va fi politica cetateanului si, incepand de astazi, cu prioritate, cetatenii vor hotari ceea ce vom face in viitor la nivelul judetului Botosani. Vom fi mereu in mjlocul cetatenilor, vom prelua toate problemele si ideilor lor si, prin majoritatile pe care le avem la nivelul consiliilor locale, la nivelul Consiliului Municipal, la nivelul Consiliului Judetean, vom promova hotarari pentru a putea apara interesul cetateanului. Partidul National Liberal va avea un obiectiv serios la nivelul judetului in aceasta toamna, vrem sa luam un rezultat bun la alegerile prezidentiale si, pentru 2016, ne propunem castigarea Primariei Municipiului Botosani, Consilului Judetean, si a majoritatii primariilor judetului“, a spus Florin Tucanu, copresedinte al PNL si al aliantei formata in vederea participarii la alegerile prezidentiale.

La intalnirea pentru semnarea celor doua protocoale au participat si alti membri din conducerile celor doua partide.  

“Suntem astazi impreuna pentru ca ne unesc niste valori, valorile dreptei : proprietatea, cultul muncii, constiinta valorii, libera concurenta dar si  solidaritatea sociala“, a tinut sa precizeze si Cristian Roman, prim vicepresedinte al Aliantei Crestin Liberale PNL-PDL.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.