PNL – SOLICITARE URGENTA legata de IMUNITATEA PARLAMENTARILOR

PNL a depus in 24 iunie 2014 initiativa legislativa L738/2014 care modifica procedurile parlamentare in privinta ridicarii imunitatii senatorilor si deputatilor in termen de 48 de ore.

Am cerut insistent de atunci si pana astazi simplificarea acestor proceduri pentru ca anchetele justitiei sa nu mai fie blocate de catre Parlament. 
 
Proiectul este stopat sistematic de majoritatea PSD in comisiile parlamentare cu scopul de a tergiversa sau bloca toate actiunile justitiei. La fel s-a intamplat si cu alte spete, unul din cazuri avand loc ieri la votul ce-l privea pe deputatul Laszlo Borbely, dupa numeroase intarzieri, tot in comisii, generate de aceeasi majoritate.
 
Partidul National Liberal solicita PSD si majoritatii conduse de Victor Ponta sa sustina de urgenta solutiile propuse de PNL, pe care le doreste si Parchetul General, astfel incat eventualele solicitari adresate Parlamentului de procuratura sa fie tratate cu celeritate.
 
In linia acestui demers se inscriu si pozitiile partenerilor internationali ai Romaniei de care PSD incearca sa faca abstractie, afectand grav imaginea tarii. Astfel, dorim cat mai urgent ca aceste noi prevederi sa fie adoptate pentru a elimina ideea ca senatorii sau deputatii ar fi mai presus de lege si ca beneficiaza de protectie fata de actiunile justitiei, comparativ cu alti cetateni. 

 
Imaginea Parlamentului trebuie reconstruita, pentru a oferi romanilor o incredere solida in institutiile democratice.
 
In acelasi timp, Guvernul trebuie sa asume si el un punct de vedere favorabil propunerii formulate de PNL.
 
Solutia oferita de Partidul National Liberal este si ca in astfel de cazuri votul sa se desfasoare electronic, deschis, cu inregistrarea numelor celor care voteaza şi a modului in care voteaza. Acest lucru ofera un plus de credibilitate Parlamentului in sensul responsabilizarii individuale a fiecarui senator si deputat atunci cand isi exprima votul pentru o solicitare in cazul unui coleg. Votul ascuns nu poate sa duca decat la episoade precum cel de miercuri, din Camera Deputatilor, care pun sub semnul intrebarii odata in plus onestitatea clasei politice.
 
Comunicat PNL, Ionut Stroe

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.