Home Politica Politicienii se mandresc cu CRESTEREA SALARIILOR botosanenilor… De preturi s-a uitat!

Politicienii se mandresc cu CRESTEREA SALARIILOR botosanenilor… De preturi s-a uitat!

gheorghe sorescu

Datele statistice ar arata ca evolutia veniturilor salariale ale botosanenilor in ultima perioada ar fi una pozitiva.

„Nu la un nivel la care s-ar dori, dar este pozitiva”, spune Gheorghe Sorescu, vicepresedintele Organizatiei judetene a PNL Botosani.

Acesta sustine chiar ca botosanenii ar avea motive de bucurie, ca la nivelul judetului nostru a avut loc o crestere mai accelerata a veniturilor salariale decat in restul tarii.

„Am sa plec de la castigul salarial net. Este o crestere in anul trecut de 2,2 la nivel national. La nivel de Botosani, buletinul statistic arata ca a fost o crestere de 7,5 la suta la castigul salarial net”, Gheorghe Sorescu, vicepresedintele PNL Botosani.

Sorescu recunoaste insa ca noi suntem departe de veniturile salariale medii ale altor judete.

„Sigur, aici este de discutat, pentru ca noi suntem la un nivel mai scazut fata de media nationala a salariului net”, a precizat Gheorghe Sorescu.

Daca este sa aruncam o privire pe buletinul statistic vedem ca suntem tot pe undeva pe la coada tarii in ce priveste lefurile, ca salariul mediu la nivel national este cu peste 400 de lei mai mare ca al nostru.

Daca se vorbeste de cresterea salariilor, in schimb nu se aminteste mai nimic de faptul ca aceasta „crestere” aproape a fost anulata de majorarea unor tarife la utilitati, servicii si produse alimentare.

Liberalii spera insa in continuare sa ajunga pe meleagurile noastre „investitori seriosi”, care sa contribuie la cresterea veniturilor salariale ale botosanenilor.

Intrebati daca au semnale despre intentia vreunui astfel de investitor de a ajunge la Botosani, acestia au preferat sa nu vorbeasca „in lipsa unor date certe”.

Exit mobile version