Ponta, premier desemnat

victor ponta

Presedintele PSD Victor Ponta va forma noul Guvern. El a fost desemnat premier de catre presedintele Traian Basescu.

„Exista un singur nume pronuntat in cadrul consultarilor si acela este Victor Ponta. L-am invitat pe Ponta la Cotroceni, am semnat decretul”, a spus Traian Basescu.
Presedintele a mai declarat ca minoritatile au spus ca vor ramane consecvente abordarii pe care au avut-o intotdeauna, ca vor sustine orice premier desemnat.
Traian Basescu a tinut sa aminteasca si faptul ca in fata noului executiv sta provocarea maririi salariilor: „sper ca ceea ce eu am rugat in Parlament, legat de obligatia morala, politica si economica, revenirea la salariile din 2010, sa se produca in timp util”.
Presedintele a lasat de inteles ca noul executiv porneste la drum cu o mostenire ceva mai buna decat cea pe care aprimit-o cabinetul Boc: „O comparatie: guvernul Emil Boc a preluat guvernarea cu zero resurse, iar dobanzile la care ne imprumutam erau de 14,26% pe piata interna. Azi, Romania s-a imprumutat cu 6,6% ceea ce arata o evolutie de credibilitate, iar in rezerva Ministerului Finantelor se afla 5 mld de euro”.
„Trebuie sa mai stiti ca in momentul de fata nu exista motive de panica pe piete, cu atat mai mult cu cat e cunoscut ca Romania are o rezerva consistenta la Ministerul Finantelor, cu care poate face fata oricaror evenimente”, a mai aratat in discursul sau presedintele.
Victor Ponta a declarat la randul sau ca in cel mai scurt timp va prezenta lista noului Guvern.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.