Ponta: UDMR nu va face parte din Guvern

foto: dcnews.ro

Premierul Victor Ponta a anuntat ca decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Guvern.

„Decizia finala a fost ca UDMR sa nu faca parte din Guvern”, a spus Ponta pentru Mediafax.
El a precizat insa ca isi mentine decizia privind colaborarea cu UDMR „ca unic reprezentant politic al minoritatii maghiare”.
Intrebat daca UDMR va primi functii de secretari de stat sau sefi de agentii, Ponta a spus: „Nu se pune problema”.
„Se pune problema in domeniile esentiale – drepturile minoritatilor, educatie, cultura – acolo vor fi si reprezentanti ai comunitatii maghiare, dar nu se pune problema unei participari politice”, a spus Ponta.
El a spus ca sustine decizia USL in privinta UDMR, desi si-a exprimat punctul de vedere in Uniune pe acest subiect.
Conducerea PNL a decis ca nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare, a anuntat vicepresedintele PNL, Daniel Chitoiu, care a spus ca hotararea a fost luata in urma cu doua zile. „E o pozitie a PNL ca nu dorim ca UDMR sa faca parte. (…) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie in BPC inca de acum doua zile, ca nu dorim ca UDMR sa participe la guvernare”, a declarat Daniel Chitoiu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.