POSTA ROMANA trebuie sa inceteze cu distribuirea unui pliant electoral. A hotarat BEJ, dupa plangerea ACL

Membrii Biroului Electoral Judetean (BEJ) Botosani  au cerut Companiei Nationale Posta Romana sa inceteze distribuirea unui pliant electoral prin care Alianta Electorala PSD-UNPR-PC il denigreaza pe candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis.

Decizia a fost luata in urma unei plangeri depusa de ACL, dupa ce in cutiile postale ale botosanenilor, postasii au distribuit pliantele care incalca deontologia electorala. Pe pliantul respectiv apar avertismente pentru romani, de genul: „Ai grija ce votezi! Cine a taiat odata pensiile le va taia din nou”, „Klaus Iohannis vrea sa-ti taie pensia”, „Doar Ponta iti protejeaza pensiile”.

A fost sesizata si Politia in legatura cu aceste pliante care contravin ordinii de drept .

“Aceste informatii despre programul candidatului sunt de natura a dezinforma si a induce in eroare electoratul prin prezentarea unor situatii ce nu pot fi verificate prin mijloace aflate la indemana alegatorilor”, se prezizeaza in decizia BEJ.

Tot in decizie se arata si ca “analizand sesizarea formulata, BEJ Botosani constata ca materialul prezentat a fost comandat de catre Alianta Electorala PSD-UNPR-PC“.

Legat de aceasta implicare a Companiei Nationale de Posta in campania dusa de candidatul PSD a atras atentia si deputatul Cristian Roman, in ultima conferinta de presa a ACL. Acesta a numit campania dusa de principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis la prezidentiale, “o campanie murdara” si a aratat ca s-a depus plangere la BEJ.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.