Presa straina, despre IOHANNIS: Poate deveni un aliat al lui MERKEL

Dupa victoria in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis a intrat in atentia presei externe si pentru faptul ca este vazut drept un viitor aliat al cancelarului german Angela Merkel, care il si sustine, scrie ziare.com

„Ca politician de centru-dreapta de etnie germana, Iohannis este de asemenea probabil sa devina un aliat al cancelarului german Angela Merkel”, scrie EU Observer.
 
Sursa citata titreaza „Romanii isi aleg primul presedinte etnic german” si aminteste ca Iohannis apartine unei mici minoritati etnice germane din Transilvania, care s-a stabilit in acest loc in secolul al 12-lea, numarand circa 700.000 de persoane, inainte de Al Doilea Razboi Mondial. In timpul comunismului, Ceausescu a fost de acord sa-i „vanda”, statul german platind milioane de marci pentru mai mult de 200.000 de germani, carora li s-a permis sa paraseasca Romania si sa se stabileasca in Germania, mai scrie EU Observer.
 
Exodul etnicilor germani a continuat dupa caderea comunismului, inclusiv in randul familiei lui Iohannis, insa acesta a decis sa ramana si sa intre in politica locala.
 
Si publicatia spaniola El Mundo scrie ca Iohannis a afirmat, mandru, ca liderul german Angela Merkel i-a trimis o scrisoare in care ii ureaza succes in alegerile prezidentiale.
 
De asemenea, acest lucru este remarcat si de cotidianul italian La Repubblica. Publicatia arata ca presedintele ales al Romaniei are „sustinerea deschisa a Angelai Merkel” si continua cu „Iohannis va gasi o disponibilitate mai mare la Bruxelles decat predecesorii sai”.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.