Presedintele Iohannis i-a solicitat lui VICTOR PONTA sa-si dea DEMISIA! Ce raspunde PREMIERUL

Dupa ce premierul Victor Ponta a fost chemat la DNA fiind invinuit de fapte penale, presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat acestuia demisia din fruntea Guvernului.

 
 
Presedintele Romaniei considera ca, este o ”situatie imposibila” pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale. 
 
De partea cealalta, premierul Victor Ponta, chiar daca a afirmat ca respecta pozitia publica a presedintelui, nu are de gand sa demisioneze, spunand ca numai numai Parlamentul il poate demite.
 
„Astazi, Directia Nationala Anticoruptie a comunicat public ca primul-ministru Victor Ponta este invinuit de fapte penale. Dupa parerea mea, este o situatie imposibila pentru Romania ca primul-ministru sa fie invinuit de fapte penale. Pe de alta parte, pentru Romania, cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum este o criza politica. Avand in vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
 
„Aceste consideratiuni si solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru intr-o discutie pe care am avut-o acum cateva minute”, a mentionat presedintele Iohannis, anuntul fiind facut la scurt timp dupa intalnirea pe care a avut-o la Cotroceni cu primul ministru. 
 

Iata si ce a scris Ponta pe Facebook, legat de acest subiect:

 
„Am avut cu presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica, dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toti!”
 
Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.