Primarii liberali au decis!

Liga Alesilor Locali din PNL Botosani a stabilit cine va fi candidatul la presedintia Consiliului Judetean.

Primarii liberali de la Dingeni, Mihalaseni, Hanesti, Dobarceni si Ripiceni au decis sa se puna punct starii de incertitudine in ceea ce priveste candidatura la presedintia Consiliului Judetean Botosani. In urma unei sedinte fulger a Ligii Alesilor Locali din PNL Botosani, s-a hotarat ca sprijinul sa-i fie acordat actualului presedinte CJ Botosani, Gheorghe Sorescu. In caz contrar, cei cinci primari aveau de gand sa nu mai depuna listele din partea PNL. Si chiar au sugerat ca Gheorghe Sorescu sa candideze ca independent.

In cele din urma, tinand cont si de o stare de incertitudine, co-presedintele PNL Botosani Costel Soptica a decis sa renunte la candidatura pentru sefia CJ si sa il sprijine pe Gheorghe Sorescu.

Catalin Rotundu, primarul de Dingeni, care este si presedintele Ligii Alesilor Locali din PNL Botosani, a felicitat aceasta decizie. Acesta a explicat ca situatia anterioara nu mai putea fi tolerata, mai ales ca mai sunt doar trei luni pana la alegerile locale.

Primarul de Dingeni a mai precizat ca, in ultima perioada, s-au vehiculat nume fara ca oamenii din teritoriu sa fi fost consultati, fapt ce i-a deranjat foarte mult, in conditiile in care ei aduc voturi pentru partid.

Situatia actuala din interiorul PNL Botosani a revoltat multi primari din judet, care s-au saturat de tensiunile si jocurile politice create la nivel de organizatie judeteana. Primarii, la un moment dat au declarat ca ei sunt bagati in seama doar la adunat voturi, dar nu si la stabilirea candidatilor.

Si PNL Dorohoi, unde organizatia este condusa de Constantin Bursuc, a cerut liderilor de la judet sa clarifice situatia candidaturii pentru presedintia CJ.

Au existat informatii ca si alti primari ar fi pregatit o actiune asemanatoarea celei din Colegiul de Saveni pentru a se clarifica definitiv candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean Botosani.

„Doresc sa multumesc public co-presedintelui PNL Botosani Costel Soptica pentru decizia importanta pe care a luat-o in sensul de a sprijini candidatura lui Gheorghe Sorescu pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani. Acum, toti primarii si presedintii organizatiilor locale PNL trebuie sa fie pregatiti de munca eficienta si de a argumenta calitatile pozitive prin rezultate! Felicitam decizia co-presedintelui si faptul ca este capabil sa demonstreze ca are puterea necesara de a intelege si percepe vointa electoratului si nu vointa politica a unui grup restrans de politicieni! E un exemplu de democratie autentica si nu un exemplu demn de Caragiale!”, a declarat la final Catalin Rotundu (foto 1), primar la Dingeni si presedintele Ligii Alesilor Locali din PNL Botosani.

Clarificarea situatiei in ceea ce priveste candidatura la presedintia Consiliului Judetean Botosani a starnit reactii pozitive si in randul multor membri din birourile permanente ale PNL, care au salutat decizia politica luata de co-presedintele Costel Soptica.

„Costel Soptica a renuntat la candidatura la sefia Consiliului Judetean Botosani, ceea ce era si normal. Nu Bucurestiul trebuie sa impuna candidatii. Mult succes domnului Gheorghe Sorescu, viitorul presedinte al CJ Botosani”, a scris Maricel Maxim (foto 2), membru in biroul permanent al PNL Botosani, pe pagina sa de Facebook.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.