Primariile rurale ar putea angaja personal specializat pentru paza in localitati

Deputatul PNL Cristian Constantin Roman a inaintat Parlamentului o initiativa legislativa, care, daca va fi adoptata, va da posibilitatea primarilor de comune sa supuna aprobarii consiliilor locale includerea in organigramele de personal a unui numar de agenţi de paza. 

Numarul posturilor va fi proportional cu populatia unitatilor administrativ teritoriale, respectiv cate un agent la 1.000 de locuitori. 
 
In fapt, parlamentarul botosanean propune modificarea, in sensul mentionat anterior, a Legii nr. 333 din 2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.
 
In prezent, in functie de posibilitatile financiare ale fiecarei comune, paza este asigurata cu firme specializate, insa utilizarea acestei metode presupune eforturi bugetare destul de mari, in conditii de eficienta scazuta.
 
Angajarea agentilor de paza urmeaza a se face fara depasirea fondului de salarii deja aprobat de consiliile locale.
 
Propunerea parlamentarului liberal a fost facuta dupa mai multe discutii purtate cu primarii de comune si cu reprezentantul filialei Botosani a Asociatiei Comunelor din Romania, ing. Romica Magopet, primarul comunei Ibanesti.
 
Cabinet parlamentar, deputat Cristian-Constantin ROMAN
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.