Primarita Aneta Gireada, gata de lupta electorala. Startul, de la Memorialul Ipotesti (FOTO)

Vreo doua sute de persoane, din comuna Ipotesti, au venit la intalnirea cu primarul Aneta Gireada, sa-i fie alaturi in momentul anuntului oficial de inscriere in cursa electorala pentru un nou mandat la Primaria Mihai Eminescu.

Intalnirea cu sustinatorii sai s-a desfasurat la Memorialul Ipotesti, fiindu-i alaturi si conducerea PNL Botosani, cei doi copresedinti ai organizatiei judetene Catalin Flutur si Costel Soptica, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu , deputatul liberal Cristian Roman si, bineinteles, sotul acesteia, Verginel Gireada. 
 
Candidata PNL in cursa electorala pentru Primaria Mihai Eminescu si-a salutat consatenii adunati la Memorial, le-a multumit pentru sustinere si si-a aratat speranta ca o vor sustine la fel ca in primul mandat. Le-a explicat de ce isi pune sperante in voturile lor. Are planuri mari pentru continuarea dezvoltarii comunei si, in ciuda numeroaselor atacuri lansate deja din taberele contracandidatilor, are cu ce se lauda la sfarsitul primului mandat de primar. Pentru fiecare sat al comunei are proiecte finalizate, are realizari pe care le poate vedea oricine, a subliniat Aneta Gireada. 
 
„Indiferent de ce suntem acuzati, suntem locuitorii comunei, am indragit-o, va iubim, va respectam si scopul nostru este de a dezvolta si a moderniza comuna si pentru a ridica nivelul de trai. Nu degeaba se spune despre comuna Mihai Eminescu ca este cea mai bogata”, a tinut sa precizeze primarita Aneta Gireada.
 
In succinta prezentare a investitiilor realizate in mandatul sau a adus aminte de proiectele in infrastructura – 2 kilometri de drum betonat, trotuare, pietruirea drumurilor din Catamarasti Deal, modernizarea a 1,5 kilometri de drum, asfaltarea drumurilor comunale DC 61 si DC 62 -, a amintit, de asemenea, de investitiile in reteaua de apa-canalizare in Stancesti – Manolesti. 
 
A mai aratat ca va fi scos la licitatie, cat de repede posibil, proiectul pentru o gradinita cu patru grupe in Catamarasti Deal, ca se va trece la iluminatul public cu LED in localitatile traversate de drumurile nationale si drumurile comunale. Iar in iunie urmeaza finalizarea a trei terenuri cu suprafata sintetica in Catamarasti Deal, Stancesti si Catamarasti Vale. Vor urma si alte investitii in scoli, a mai anuntat primarita.  
 
In ce priveste proiectul pentru extinderea retelei cu gaz, a anuntat ca Transgaz si-a dat avizul, deci urmeaza pasii firesti in derularea acestei investitii. 
 
Asadar, Aneta Gireada spune ca va porni in lupta electorala cu fapte de necontestat, nu doar cu vorbe, atragandu-le atentia adversarilor ca este o femeie puternica si ca in spatele sau este un barbat puternic. 
 
„Se spune ca in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie puternica, dar cred ca poate fi si invers: in spatele unei femei puternice sta un barbat puternic”, a spus Aneta Gireada.
 
Sustinatorii liberalei care conduce conduce cea mai bogata comuna a judetului au aratat, la randul lor, ca au o reprezentanta puternica in comuna, ale carei realizari se vad cu ochiul liber. 
 
Catalin Flutur, co-presedinte al PNL Botosani a subliniat ca proiectele derulate in ultimii 12 ani in comuna sunt meritul lui Verginel Gireada si al Anetei Gireada, „oameni care s-au zbatut, care au adus bani pentru aceasta comuna”.
 
Copresedintele liberal a adus insa aminte de Zona Metropolitana, care, din motive cunoscute, a batut pasul pe loc.
 
„Acum patru ani si ceva am infiintat Zona Metropolitana. Am pierdut patru ani de zile. Aveam posibilitatea ca prin zona metropolitana sa dezvoltam acest areal mai mult si mai bine. Nu s-a intamplat nimic in astia patru ani. Interesul meu este sa preiau problemele zonei metropolitane si, in cel mult un an, sa depunem acele proiecte. Botosaniul poarte sa ajute comuna Mihai Eminescu”, a spus Catalin Flutur, aratand ca interesul este de a crea locuri de munca prin crearea de facilitati pentru agentii economici.
 
„Locuri de munca se pot face doar daca ii ajutam pe investitori. Botosaniul nu mai are unde sa faca un cartier de locuinte, il putem face in comuna Mihai Eminescu, pentru ca aici exista teren… Am mare incredere ca din comuna dumneavoastra vor veni suficient de multe voturi, mai multe ca niciodata. Avand presedinte de Consiliu Judetean, majritatea in Consiliul Judetean, primaria, zona metropolitana, proiectele dumneavoastra vor capata consistenta. Noi liberalii suntem cei care stim sa aducem fonduri si stim ce sa facem cu fondurile… Comuna Mihai Eminescu este liberala si trebuie sa ramana liberala”, a concluzionat Catalin Flutur.
 
Celalalt copresedinte al PNL, Costel Soptica, le-a cerut si el sprijinul locuitorilor comunei in campania electorala care bate la usa: 
 
„Sunteti o comuna de gospodari, de oameni harnici si vreau sa va felicit ca ati reusit sa mentineti cursul investitiilor si l-ati crescut. Sunt impresionat de multitudinea de lucrari pe care le aveti in momentul de fata in desfasurare si de altele care sunt in procedura de achizitie. Va felicit pentru aceasta abordare unitara, in toate satele si nu doar in centru comunei. Ajutati-o sa ajunga primar si  nu oricum, ci cu un scor foarte mare”.
 
La randul sau, presedintele CJ Gheorghe Sorescu le-a vorbit celor prezenti la intalnirea de la Memorial despre sustinerea pe care o va acorda comunei, de la conducerea CJ, laudand si felul cum s-a dezvoltat pana acum comuna.
 
„Este o comuna care s-a dezvoltat si se dezvolta foarte frumos. Pornind de la conceptul pe care il promovam – Bunastare prin Dezvoltare – avem interesul sa dezvoltam pentru ca aici este memorialul Mihai Eminescu. Am alocat fonduri pentru Memorial, pentru lacul cu nuferi. Am discutat cu doamna primar vizavi de ce inseamna distributia de gaze naturale. Magistrala este deja construita. Am prins canaliarea si apa in Masterplanul judetului. Lucrurile acestea le fac doar oamenii cu o gandire de dreapta… Votati-o pe doamna primar dar votati liberalii si la Consiliul Judetean. Cu sigurata peste patru ani vom putea spune: am promis niste lucruri si le-am rezolvat”, a spus liberalul Gheorghe Sorescu.
 
In discursul sau de sustinere a primaritei Aneta Gireada, deputatul PNL Cristian Roman a tinut sa arate ca in ciuda celor ce se spun despre clasa politica, s-au facut lucruri bune in tara, iar comuna Mihai Eminescu este un exemplu in acest sens. A amintit si de perioada cand era prefect al judetului si a avut o colaborare foarte buna cu primarul de atunci de la Mihai Eminescu, Verginel Gireada, care „spargea usa” la Prefectura si la CJ cand avea de rezolvat o problema pentru comuna. 
 
„Exista in multe localitati din judet apa, canalizare, sa nu uitam ce s-a facut in privinta iluminatului, apoi strazile, chiar si gaz. Toate lucrurile astea nu s-ar fi putut realiza daca cei care au condus comuna nu ar fi staruit in accesarea unor proiecte. Am lucrat cu Virgil, eu am fost aproape doua mandate prefect iar el a fost doua mandate primar. A fost unul dintre cei mai insistenti primari, spargea usa si la prefect si la presedintele Consliului Judetean. Indiferent cine a condus Consiliul Judetean, a stiut sa se descurce. Ceea ce este cel mai important este ca s-au continuat toate proiectele pornite in timpul mandatului lui Virgil. Aici se simte ca s-a facut ceva pentru oameni”, a spus deputatul Cristian Roman.
 
Iar in final, Verginel Gireada a spus: „intodeauna am reusit sa fiu alaturi de dumneavoastra si am reusit sa va adun, ceea ce este un lucru foarte bun. Inseamna ca exista acea vointa si compatibilitate intre noi”.
 

1 COMENTARIU

  1. E bine ca s a în?eles, uni?i vom învinge.Comuna M Eminescu arat? foarte bine,e un lucru ce se poate vedea.Un punct turistic important dealtfel.

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.