Home Politica Primarul, ATACAT DUR de oameni din PRIMARIE ! Vezi ce spun despre...

Primarul, ATACAT DUR de oameni din PRIMARIE ! Vezi ce spun despre ce face OVIDIU PORTARIUC cu bugetul local

Nechibzuinta in cheltuirea banului public, licitatii facute ilegal, dezinteres pentru interesele comunitatii sunt acuzatii dure cu care s-a ales primarul, vineri. Sunt acuzatii din partea unor persoane care nu sunt straine de tainele administratiei…

Viceprimarul liberal Catalina Lupascu si viceprimarul democrat-liberal Eugen Turcanu au venit cu astfel de acuzatii la adresa primarului Ovidiu Portariuc dupa ce au comparat sumele cheltuite pentru organizarea, anul trecut, a Festivalului Summer Fest, si a festivalului care este in desfasurare in aceste zile, September Fest.

Cifrele aratate de Eugen Turcanu demonstreaza ca festivalul pe care „l-au pus pe roate” cei doi viceprimari este organizat cu o suma de patru ori mai mica decat cea pe care a cheltuit-o, anul trecut, primarul pentru festival din 2013.

Pentru festivalul organizat in 2013 de Ovidiu Portariuc s-au cheltuit 1,8 miliarde de lei vechi, potrivit lui Eugen Turcanu, in timp ce pentru September Fest suma din sponsorizari nu se ridica la mai mult de 443 de milioane lei vechi.

„Asadar se poate organiza si din sponsorizari, si cu bani putini, fara sa aruncam bani publici pe fereastra. Acesta este tovarasul Portariuc, care pur si simplu face vraiste bugetul nostru local. Asta nu inteleg eu, de ce s-au cheltuit anul trecut atatia bani, chiar daca sunt din sponsorizari. Orice intră in bugetul municipiului constituie venit si este ban public”, afirma Eugen Turcanu.

La randul sau, Catalina Lupascu declara ca primarul ar fi cheltuit sume enorme, ar fi facut licitatii „pe sub masa”, de cand a venit la Primarie.

„Cand a ajuns la Primarie a cheltuit pe manifestari, chiar si bani din sponsorizari, a aruncat sume enorme, plus toate licitatiile le-a facut pe sub masa… Alaturi de colegii de la PDL am reusit si am reglat sistemul prin care se duceau bani publici catre clientela politica, prin proiectul de hotatare privind transparenta achizitiilor publice directeș Dar  domnul Ovidiu Portariuc nu aplica decat partial aceasta hotarare, pentru ca nu stie cum sa se unduiasca in asa fel incat sa isi mentina clientela politica. Uitati-va cat de frumos arata acest spatiu verde din Calea Nationala, n care s-au dus bani publici cu nemiluita pentru niste pietre”, spune  Catalina Lupascu.

Viceprimarul liberal il ataca virulent pe Ovidiu Portariuc si in privinta proiectelor, legat de care acesta nu ar avea deloc motive de lauda.

„Le-a promis multe lucruri botosanenilor, dar nu a avut nici macar o singura initiativa proprie si personala de proiect de hotarare, ca sa demonstreze ca il intereseaza comunitatea locala, in afara de Asociatia Spirit Civic, prin care nu isi dorea altceva decat sa pulverizeze din nou banii din bugetul local. De altfel, acesta este motivul pentru are  noi (n.r.liberalii) am incetat colaborarea cu ei, chiar si in perioada USL-ului”, a mai explicat Catalina Lupascu, in cadrul ultimei conferinte saptamanale de presa a Aliantei Crestin Liberale.

Exit mobile version