Home Politica Primarul municipiului Iasi, social democratul Mihai Chirica iese din rand si cere...

Primarul municipiului Iasi, social democratul Mihai Chirica iese din rand si cere public abrogarea celor doua Ordonante

Mihai Chirica, social democratul de la carma Primariei Iasi a cerut public, joi la amiaza, abrogarea Ordonantelor de Urgenta care au adus tara in clocot.

Dupa ce, miercuri seara, circa 20.000 de ieseni au iesit in strada in semn de protest fata de cele doua ordonante de urgenta care dau o grea lovitura luptei anticoruptie si scot hotii si coruptii din puscarii, joi, primarul municipiului Iasi a venit cu declaratii care nu sunt pe aceeasi linie cu gandirea conducerii PSD.

Edilul sef iesean este de parere ca ministrul Iordache nu mai are ce cauta in fruntea Ministerului de Justitie si ca ar trebui sa fie demis de catre premier. De asemenea, cere retragerea celor doua ordonante.

„Ministrul de resort este responsabil de continutul ordonantelor”, a spus primarul Chirica.

Iata declaratia primarului Iasiului:

„PSD este cel mai mare partid din Romania si asta au spus-o cei peste trei milioane de alegatori care ne-au votat si ne-au trimis sa guvernam. Noi credem in continuare in valorile social-democratiei europene si valorile democratiei europene. Ce remarcam in acest moment este ca Romania are nevoie de stabilitate atat economica cat si legislativa. Daca ne uitam in jurul nostru vedem o Europa ravasita, vedem SUA care au oamenii in strada si mai ales ne uitam si din perspectiva in care Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene in anul 2019. Romania are nevoie de stabilitate mai mult ca niciodata. Romania are nevoie de consens, Romania are nevoie sa se puna la munca.
Am ales de la inceputul carierei mele politice sa spun adevarul si sa nu-mi fie rusine sa ma uit in ochii iesenilor, ai membrilor de partid si a propriei constiinte. De aceea astazi voi incerca sa transmis un mesaj in calitate de PSD Iasi si sa propun Guvernului Grindeanu si domnului presedinte Liviu Dragnea urmatorul lucru – SA ABROGE la fel de urgent Ordonanta de Urgenta 13/2017, sa propuna un proiect de lege Parlamentului Romaniei ales pe 11 decembrie, sa faca dezbatere publica, sa consulte specialistii, societatea civila si sa lasam Parlamentul, ca entitate democratica acestui stat, sa decida. Sa se refaca pactul social si politic cu romanii. Nu avem voie sa esuam in increderea pe care le-am cucerit-o. Trebuie sa le demonstram ca putem face guvernare, ca putem sa ne respectam cuvantul pe care l-am dat inainte de 11 decembrie, ca Romania poate sa detina un guvern puternic cu oameni responsabili si care fac tot ceea ce trebuie pentru ca majoritatea legitima sa se exprime in acest stat. De aceea, CER PUBLIC DEMISIA domnului ministru Florin Iordache, ministrul Justitiei, pe care il vad singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat in aceste zile”.

De asemenea, edilul iesenilor a facut referiri si la seful de partid, Liviu Dragnea.

„Despre domnul presedinte Liviu Dragnea, este un om puternic care a reusit sa se organizeze intr-un mod exemplar incat a putut in cele din urma sa castige aceste alegeri intr-un mod profesionist, legat intr-o organizatie politica la fel de puternica. Ce pot sa-i reprosez, pot sa-i reprosez intr-un mod la fel de responsabil ca nu stie sa-si aleaga oamenii. Nu stie sa puna oameni competenti in jurul lui si nu stie sa asculte de sfaturile oamenilor care conteaza. Eu personal nu mi-am propus sa fiu presedinte al PSD. Eu personal ii cer domnului presedinte Liviu Dragnea sa corecteze greselile comise, are putere si are si responsabilitatea sa o faca. Eu vreau ca acest partid sa poata merge mai departe, sa-si poata duce programul de guvernare si sa poata sa faca pace sociala in acest stat”, a incheiat primarul Iasiului.

Exit mobile version