PRIMARUL OVIDIU PORTARIUC iar s-a suparat pe jurnalisti

Edilul municipiului Botosani a fost invitat la emisiunea Dialog Deschis difuzat pe postul local Tele M Botosani. Aproximativ 10-15 minute a durat emisiunea TV in care a fost invitat primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc. Era o emisiune in care edilul trebuia sa raspunda unor intrebari puse de jurnalistii din studio si care au fost adunate si de la o parte din cetateni.

Pregatit sa-si prezinte raportul de activitate din primul an de activitate, Ovidiu Portariuc s-a aratat foarte deranjat de titlul din burtiera: „Portariuc raporteaza povesti”. Acesta a cerut schimbarea burtierei, altfel va parasi studioul TV.

Cum realizatorul TV a refuzat schimbarea titlului, primarul municipiului Botosani a parasit platoul.

„Este ultima data cand mai calc in acest post de televiziune”, i-a spus Ovidiu Portariuc moderatorului emisiunii, Ionut Poclid.

Interesant este ca, inainte de a incepe acest „conflict” dintre primar si realizatorul emisiunii, Ovidiu Portariuc a primit un SMS pe telefon. Dupa ce a citit acel mesaj, a baut o gura de apa si a inceput sa-si spuna nemultumirile fata de titlul din burtiera. Totusi, prima data, primarul nu a amenintat ca va si parasi studioul TV.

Dupa ce moderatorul TV, Ionut Poclid, i-a explicat ca niciun primar nu poate interveni intr-o redactie pentru a schimba un titlu, primarul a institat la modificarea din burtiera insa, de aceasta data, amenintand ca va parasi emisiunea.

Chiar daca jurnalistii de pe platou au incercat sa ajunga la un compromis pentru a continua emisiunea, Ovidiu Portariuc n-a mai vrut sa ramana nici macar un minut un studioul TV.

Se pare ca in acel SMS primit in timpul emisiunii, i s-a comunicat, probabil de la cei care se ocupa de PR in PSD, sa paraseasca studioul indiferent de situatie. Ceea ce s-a si intamplat.

Asta se poate vedea si din inregistrarea emisiunii ca, inainte de a incepe „scandalul”, Ovidiu Portariuc a citit mesajul primit pe telefon.

Nu este prima data cand primarul municipiului Botosani a intrat in conflict cu jurnalistii. In toamna anului trecut, primarul municipiului Botosani a incercat sa introduca un regulament, cica, de acreditare. De fapt, era un mod a restrictiona accesul in Primarie a acelor jurnalisti care deranjau. In cele din urma, la presiunea mass-media atat locala cat si nationala, Ovidiu Portariuc a trebuit sa renunte la restrictionarea jurnalistilor in domeniul administratiei locale.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.