Primarul Ovidiu Portariuc, suparat foc pe Florin Turcanu

Se anunta o sedinta “incinsa” de Consiliu Judetean. Joi, consilierii judeteni vor avea in fata proiectul de hotarare prin care trebuie sa imparta bani administratiilor publice locale pentru achitarea arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si a proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala, pe anul 2014, insa social-democratii sunt de pe acum decisi ca, prin consilierii lor, sa nu voteze in forma actuala acest proiect.

Explicatia a venit, in conferinta de presa, de la primarul Ovidiu Portariuc, acesta declarand ca Primaria Botosani a solicitat 13 milioane de lei, insa in proiect, iar suma alocata este de numai 2.000 de lei.

“Nu ma asteptam sa primeasca Primaria Botosani toata suma solicitata, dar nici atat cat vad in proiect”, a mentionat Ovidiu Portariuc, completand: “o asemenea repartizare nu cred sa se mai fi facut in ultimii 10-12 ani”.

Portariuc mai acuza ca “domnul presedinte (n.r. Florin Turcanu) confunda grav administratia cu politica” si ca “toate comunele cu primari care nu apartin aliantei PNL-PDL au primit  suma de 2.000 de lei, nu stiu prin ce calcule care ar fi putut sa conduca la aceasta suma fixa la toate primariile”.

Primarul social democrat il acuza, asadar, pe presedintele CJ ca imparte dupa preferinte politice banii catre administratiile publice locale si anunta ca va fi opozitie crancena in sedinta de CJ pentru ca proiectul sa nu treaca in forma actuala.

“Am convingerea ca acest proiect nu va trece in aceasta forma, pentru ca domnul presedinte trebuie sa gandeasca dincolo de primarii care au o anumita culoare politica. Nu poate trata domnia sa discretionar, exprimandu-si unele frustrari personale, nu poate transpune aceste lucruri intr-o hotarare de Consiliu care priveaza oamenii de niste fonduri care li se cuvin. Eu am convingerea ca alesii judeteni vor lua pozitie, ca lucrurile nu vor  ramane asa”, a mai spus Portariuc.

Suma totala ce urmeaza sa fie repartizata administratiilor locale este de peste  4,1 milioane de lei. Acesti bani vor merge la 66 de primarii.

Alte 12 primarii nu sunt curprinse cu niciun leu in proiectul de hotarare, motivatia fiind aceea ca nu au solicitat sume pana la intocmirea proiectului. Reprezentantii PSD sustin insa ca solicitarile ar fi fost facute in timp util.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.