PRIMARUL PORTARIUC, «felicitat» de tinerii liberali!

De cand a preluat mandatatul de primar al mnicipiului Botosani, in fiecare an, de 1 Aprilie, tinerii liberali ii reamintesc acestuia cum i-a papcalit pe botosaneni cu «tolba lui de promisuini».

In fiecare an, de 1 Aprilie – ziua pacalelilor, tinerii liberali ii fac o dedicatie primarului Portariuc cu promisiunile neonorate ale acestuia.

«Promisiuni fara realizare, marca Pacalici

Pe cand era candidatul USL la Primaria municipiului Botosani acum 4 ani, Ovidiu Portariuc umbla prin oras cu o ”tolba de promisiuni” cu care a reusit sa-i pacaleasca pe botosaneni sa-l voteze.

Cum ele au ramas la stadiul de „Planul Portariuc pentru Botosani” noi, tineretul PNL, ii reamintim in fiecare zi de 1 Aprilie – ziua pacalelilor, ca este numit Pinochio sau Pacalici  de toti botosanenii cu capul pe umeri.  Doar cei care il insoteau in procesiunile derulate pe strazile municipiului mai cred poate in aceste promisiuni.

Planul Pinochio cuprindea trei obiective majore de care urbea ar fi avut mare nevoie:

– locuri de munca;

– locuinte ieftine pentru tineri;

– eliminarea coruptiei si depolitizarea institutiilor publice.

Din aceasta perspectiva il intrebam pe Pacalici:

Unde sunt cele 5000 de locuri de munca din unitatile de productie nou create  in domenii ca parcuri logistice, energie verde, agricultura bio, industrie software, etc?

Cati tineri din orasul Botosani care bat drumul strainatatii au revenit in oras in baza celor promise in fosta campanie electorala? Enumerati doar 20 de “reusite”  in afaceri dintre cele 2000 promise si noi promitem sa retractam cele trei nume, cu care v-au “onorat” botosanenii.

Fantasticul ”Plan Portariuc” inceput in anul 2012 continua si astazi. Poate nu stiti ca el doreste o noua investitura in scaunul de primar (e cald si moale si din el se ajunge usor in America!).  si ca sa o dobandeasca, procedeaza la fel ca acum 4 ani, desi in subconstientul sau, este constient ca minte.

Promite si nu se tine de cuvant. Nu-l mai intrebam de ce nu a construit cele 18 blocuri cu 1044 unitati locative, locuinte modulare pentru populatia saraca;  de ce nu a stopat coruptia sau de ce nu a stopat politizarea unitatilor publice (din contra a accelerat-o: s-a schimbat totul in organigrama unitatilor, de la director, la secretar si portar). Nu are raspunsuri si tot timpul o da in balbaiala!

Zilele acestea, in cutiile postale din scara blocului, am gasit, ca toti botosanenii, un pliant din partea celui ce aspira la un nou mandat pentru Primaria Botosani. Desi 4 ani, in presa şi la televiziunile locale a mintit cu realizarile sale, noul pliant prin continutul sau m-a extaziat. Am citit: „Noul spital din orasul tau”. Bucuria a trecut repede insa, citind mai jos: “Proiect al Guvernului Ponta!?”. Am inteles ca este o gluma de 1 Aprilie facuta de Ovidiu Portariuc, actual primar, marele mincinos al orasului.

Dupa ce l-am studiat, starea de spirit s-a schimbat brusc: de la extaz, la agonie. Doamne fereste sa nu ne capatuim cu vreo boala cronica, caci constructia unui spital in oras garantata de guvernul Ponta este de domeniul irealului.

Oameni buni, va dati seama ce gogoasa am gasit in cutia postala? Nu am aflat din oferta lui Pinochio, de pilda, cand va incepe constructia noului spital; cand se va finaliza, cat va costa, cand se va tine licitatia pentru a afla cine va efectua lucrarile si tot asa. in schimb, il doare capul de numele pe care sa-l dea noii locatii care va trata bolile cronice ale botosanenilor. si asta se va intampla ca toate locuintele si locurile de munca construite de Pacalici in ultimii patru ani, adica la calendele grecesti.

Domnule Pacalici, observam ca va mandriti cu ce nu aveti: banii alocati de la guvernul Ponta, garantia constructiei de la guvernul Ponta. Cum s-ar spune, de la mincinos, la mincinos, nu?

Conchidem: nimeni din clasa politica locala nu minte mai mult si mai bine ca domnul Ovidiu Iulian Portariuc care aspira la o noua investitura in functia de Primar.»

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.