Primarul PORTARIUC s-a acoperit cu MINCIUNI! „NU s-a FACUT NIMIC” in Botosani de cand PORTARIUC conduce primaria

„Este incredibil ce se intampla in municipiul Botosani!”, spune fostul primar Catalin Flutur, referindu-se la minciunile cu care actualul edil Ovidiu Portariuc apare in fata botosanenilor.

Pentru ca locuitorii municipiului pot vedea cu usurinta si regret ca in ultimii ani nu s-a facut nimic in Botosani, ca proiecte mari ale caror baze s-au pus in mandatul fostului primar sunt acum sortite esecului, Ovidiu Portariuc incearca acum o noua tactica: sa se laude cu realizarile predecesorului sau, Catalin Flutur.
 
Fostul primar, Flutur a iesit, luni, intr-o conferinta de presa, aratandu-si uimirea fata de tupeul edilului Portariuc, care, inainte de Craciun a venit cu declaratii naucitoare pentru botosaneni, explicandu-le ca anul 2015 a fost anul de varf din punct de vedere al proiectelor realizate in municipiu. Cum sa pacalesti botosaneanul, cand acesta trece pe langa cladirea Teatrului Eminescu si vede ca este o ruina, cand vede ca la Cornisa nu s-a facut mai nimic, doar s-a aruncat ceva praf in ochi pentru cei care nu-si pun prea multe intrebari? Oare chiar primarul Portariuc ii subestimeaza atat de mult pe cei care l-au ales incat crede ca-i poate minti cu atata nerusinare?
 
Fostul primar Catalin Flutur a taxat dur lauda pe care si-a construit-o Portariuc pe minciuni si tepe.  
 
“Am asistat la o avalansa de declaratii, de scrisori, informari, si absolut toate nu au la baza decat minciuna. Este ceva incredibil ce se intampla in municipiul Botosani, aproape ca ne face pe toti sa credem ca anul 2015 este anul cu cele mai mari realizari in investitii… asta e ultima declaratie, absolut incredibila ! Nu s-a facut nimic si daca suntem normali la cap si ne uitam bine in jur chiar constatam ca nu s-a facut nimic. Este incredibil sa vad declaratii, raportul primarului la nu stiu cat timp, care spune niste lucruri absolut incredibile. Nimeni nu s-a ocupat de termoficare pana nu a venit actualul primar, care habar nu avea despre ce se intampla in Botosani ca nici nu statea aici cand noi faceam proiectul pe termoficare. Tot spune ca cel mai mare proiect al Botosaniului este Cornisa. Nu este adevarat, mai sunt inca patru proiecte mai mari finalizate, iar Cornisa si Teatrul sunt doua mari tepe date botosanenilor. Traim intr-o lume incredibila, o minciuna sfruntata si vorbim de niste oameni care nu au niciun pic de respect fata de munca celor dinainte”, a declarat Catalin Flutur
 
In conditiile in care primarul Ovidiu Portariuc cauta cat mai multe minciuni in incercarea disperata de a-si incropi o imagine mai buna in fata locuitorilor municipiului, evita insa cu buna stiinta sa le arate cat ii va costa incompetenta lui. Flutur a explicat zilele acestea ca Portariuc a ingropat Botosaniul in datorii si ca, inevitabil, vor urma si alte imprumuturi. 
 
„Sunt aproape convins ca nu am pierdut numai cota de participare a Comisiei Europene de pana acum. Am pierdut toti banii care s-au dat. Din pacate, nu se vor finaliza proiectele pentru municipiul Botosani. Este clar ca in aceste conditii Executivul Primariei va trebui sa gaseasca solutii : tot niste imprumuturi, daca le mai acorda cineva”, a mai subliniat Flutur.
 
Fostul primar Catalin Flutur a explicat ca „Botosaniul se indatoreaza cu 51 de milioane de lei pe care Consiliul Local este obligat sa ii puna pana in iunie 2016, in conditiile in care nu are nici macar un leu din banii acestia ca sa termine Cornisa, Teatrul si, colac peste pupaza, scartul de pe niste blocuri”.
 
Si, ca sa ii reaminteasca actualului primar si alte adevaruri, Catalin Flutur ii atrage atentia lui Portariuc ca, in lipsa lui de realizari ca edil, se pune in rusinoasa ipostaza de a se lauda cu munca celor dinaintea lui. Portariuc se lauda cu proiectul modernizarii sistemului de termoficare cu o nonsalanta uluitoare: „eu mi-am asumat acest proiect pentru ca miza mea nu este electorala, ci binele cetatenilor”
 
„Nu, fratilor. In 2012, in octombrie, au chemat-o pe Rovana Plumb si au taiat pamblica la CET. Inca nu se trezise ca a castigat Primaria, ca in trei luni nu s-a intamplat nimic. Habar nu aveau ce se intampla acolo, iar in noiembrie 2012 s-a facut receptia si la retele”, a subliniat Catalin Flutur.
 
In privinta proiectului Parcului Cornisa, copresedintele PNL a precizat ca Portariuc sfideaza orice logica pentru a-si acoperi neputinta si nepriceperea ca primar. Portariuc spera ca botosanenii nu vor sesiza minciuna atat de firava pe care le-o arunca, umilitor . La un calcul elementar oricine isi poate da seama ca procentul de 84% avansat de primar ca stadiu de realizare a lucrarilor, nu este cel real.  
 
„Este incredibil… Atata timp cat ai o declaratie de genul: Parcul Cornisa 84% stadiu de realizare, iar noi avem in momentul de fata in licitatie 25%, … 3,7 milioane de lei… Sunt niste calcule elementare, matematice. Asadar, care este gradul de realizare? Este o minciuna crasa. Hai sa fim un pic si corecti”, spune Flutur.
 
In iunie 2016, Parcul de agrement Cornisa ar trebui sa fie finalizat. Judecand dupa stadiul actual al lucrarilor, ce sanse sunt sa se intample asta ?  
 
E clar ca vom avea parte de alte explicatii „salvatoare” ale primarului Portariuc. Edilul considera ca cine taie panglica e eroul urbei.
 
„Am gasit mai multe proiecte pe hartie, probabil si cel care va veni dupa mine va gasi alte proiecte pe hartie (sic! n.r. e aprobat vreunul si nu stim noi ?) dar actiunile unui primar se masoara in proiecte finalizate si nu desenate”, a raspuns primarul Ovidiu Portariuc.
 
Pentru Primarul Portariuc, a face un proiect, a-l trece prin toate fazele pana la aprobarea finala, pana la certitudinea finantarii, e totuna cu a-l desena. Asta spune multe despre experienta in administratia publica locala, in lansarea unor proiette europene, cu care se poate „lauda” actualul primar. Pentru Portariuc, totul se limiteaza la „a desena” ceva pe hartie. Nimic mai mult de spus.
 
Adrian DIMITRIU
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.