Primarul PORTARIUC si presedintele TURCANU, in DUEL pe tema CONCEDIULUI de ODIHNA… Lamuriri privind CIRCUITUL DOCUMENTELOR in CJ

Ovidiu Portariuc il acuza iar pe preseditele CJ ca „are lucruri mai importante de facut decat administratia”.

De aceasta data, acuzatia vine dupa ce seful CJ, Florin Turcanu, si-a luat concediu de odihna, incurcandu-le, se pare, calculele social-democratilor privind schimbarea vicepresedintilor CJ. Portariuc spune insa ca momentul schimbarii nu va putea fi amanat la nesfarsit.

„Din pacate, asa cum era de asteptat, de anticipat, reactia domnului Florin Turcanu nu s-a lasat asteptata. Domnia sa a dat bir cu fugitii, a sigilat usile, a pus lacat pe birourile din Consiliul Judetean pe un termen deocamdata anuntat de doua luni de zile, nu stim cand se intoarce, nu se stie unde e. Probabil are lucruri mai importante de facut decat administratia. Prin diverse tertipuri incearca sa blocheze aceasta initiativa, pe motiv ca acel proiect nu a ajuns la domnia sa. Toate aceste tertipuri nu arata decat teama presedintelui Florin Turcanu, faptul ca nu mai are controlul asupra Consiliului Judetean si fuga domniei sale de schimbarea care va veni pana la urma. Nu o sa poata sa stea in concediu pana in 2016”, afirma Ovidiu Portariuc.

Dupa aceasta declaratie a primarului municipiului Botosani, dar si dupa acuzatiile de abuz in serviciu formulate de alti social democrati, Biroul de Presa al Presedintelui Consiliului Judetean Botosani a transmis o serie de precizari in legatura cu activitatea presedintelui si a Cabinetului Presedintelui Consiliului Judetean Botosani, precum si a circuitului documentelor.

„Referitor la concediul de odihna a Presedintelui Consiliului Judetean, aceasta a fost luat in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, cele 46 de zile sunt aferente anilor 2013- 2014. Precizam ca, in anul 2013 concediul de odihna a presedintelui a reprezentat dreptul de odihna pentru anul 2012. De asemenea, aducem la cunostinta botosanenilor ca numarul de telefon de la Cabinet sta la dispozitia acestora pentru preluarea problemelor si directionarea catre unul dintre cei doi vicepresedinti, respectiv, Gheorghe Sorescu si Cristian Achitei. Concediul de odihna al presedintelui era deja planificat in aceasta perioada pentru a se implica in precampania si campania electorala pentru alegerile prezidentiale, cu intentia de a face o separare clara a administratiei de politica… Rugam sa fie respectat dreptul presedintelui la concediul de odihna luat cu respectarea prevederilor legale in vigoare”, se arata in comunicatul de presa de la Biroul de Presa al Presedintelui CJ.

In ceea ce priveste circuitul documentelor in cadrul Consiliului Judetean, si facand referire la proiectul de hotarare depus de catre consilierii judeteni PSD cu privire la schimbarea celor doi vicepresedinti, se mentioneaza ca documentul a fost depus la Registratura institutiei, vineri, 19 septembrie 2014, la finalul programului de lucru, urmand sa ajunga la Cabinetul Presedintelui, conform Regulamentului intern. Insa, avand in vedere ca, incepand cu data de 22 septembrie 2014, Presedintele si Cabinetul se afla in concediu de odihna, documentele de la mapa presedintelui au fost predate vicepresedintelui Gheorghe Sorescu, documente printre care se afla si proiectul de hotarare respectiv.

„Conform procedurilor legale in vigoare, si acest document, ca si toate celelalte isi urmeaza circuitul. Facem precizarea ca institutia nu este blocata, cei doi vicepresedinti si aparatul de specialitate isi desfasoara in continuare activitatea conform legislatiei in vigoare si au obligatia legala de a prelua si a duce la indeplinire toate atributiile presedintelui cat timp acesta este plecat. Orice nelamurire in legatura cu proiectul de hotarare privind schimbarea vicepresedintilor sau alt document adresat institutiei Consiliului Judetean poate fi clarificata adresandu-va vicepresedintelui Gheorghe Sorescu care a preluat prerogativele presedintelui. De aceea, consideram ca orice speculatie cu privire la fluxul documentelor in Consiliul Judetean este nefondata si totodata recomandam celor care fac declaratii in spatiul public sa se documenteze din punct de vedere legal”, se mai arata in comunicatul respectiv.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.