PROIECT: Somerii vor primi bani daca merg la cursuri de calificare in munca

In prezent, multi someri refuza sa mearga la cursurile de calificare.

In acest sens, pentru a determina somerii sa mearga la cursurile de calificare, un deputat a depus la Parlamentul Romaniei un proiect legislativ. Fostul ministru al Muncii si Protectiei Sociale din timpul guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu, Claudia Bioghicevici, deputat PDL, a depus un proiect prin care somerii sa vina la cursurile de calificare.

Claudia Boghicevici propune ca fiecare persoana fara loc de munca sa incaseze 250 de lei daca accepta sa participe la un program de formare profesionala. In total, aproape 10.000 de oameni ar urma sa beneficieze anual de aceasta stimulare financiara, iar certificatele de competente profesionale ar urma sa fie eliberate mult mai usor si gratuit, insa numai pentru cei cu experienta in domeniul respectiv.

Statul ar urma sa acorde o alocatie profesionala pe intreaga perioada de participare la un program de formare profesionala, exclusiv pentru persoanele care nu beneficiaza de somaj.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.