Home Politica Protocol de colaborare intre Forta Civica, PNTCD si IRL (FOTO)

Protocol de colaborare intre Forta Civica, PNTCD si IRL (FOTO)

Sambata, 7 septembrie, membrii Partidului Forta Civica s-au intalnit la Palatul Parlamentului in cadrul Consiliului National.

Consiliul National al Partidului Forta Civica a fost organizat cu scopul de a nominaliza drept candidat al partidului la alegerile prezidentiale pe Mihai Razvan Ungureanu si de a semna protocolul de colaborare intre Alianta pentru Dreptate si Adevar (PCF si PNTCD) si Initiativa Romania Liberala (IRL) condusa de Vlad Moisescu.

In cadrul aceluiasi Consiliu National s-a hotarat adoptarea si promovarea unui program economic de dreapta, dar si asumarea unui proiect de reconstructie a tarii.

Totodata, s-a invocat necesitatea unirii fortelor de dreapta si implicarea politica a tuturor romanilor de dreapta.

In cadrul sedintei s-a votat ca Alianta pentru Dreptate si Adevar sa fie solutia politica de dreapta unica, autentica si credibila, fiind o necesitate a societatii romanesti.

Alianta pentru Dreptate si Adevar este formata din Partidul National Taranesc Crestin-Democrat (PNTCD), Partidul Forta Civica (PFC) si Initiativa Romania Liberala (IRL).

Au vorbit la microfon: Adrian Iurascu (prim-vicepresedinte PFC), Diana Pavelescu (presedinte PFC Sibiu), deputat Cristian Roman (presedinte PFC Botosani), Radu Simionescu (presedintele Organizatiei de Tineret si Studenti), Raif Aksoy (presedintele Organizatiei Minoritatilor Nationale), Iulian Craciun (presedintele Organizatiei Persoanelor cu Dizabilitati), deputat Danut Culetu (presedintele PFC Constanta), Gabriel Biris (vicepresedinte PFC) si Dan Lazea.

Ultima luare de cuvant i-a apartinut presedintelui partidului Mihai Razvan Ungureanu, care a subliniat necesitatea unificarii dreptei politice romanesti in jurul valorilor asumate si promovate de Partidul Popular European.

Liderul PFC a mai spus ca impreuna cu Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, a preluat initiativa reunificarii dreptei, invitand toate formatiunile din aceasta zona politica sa li se alature.

„Pe 7 septembrie 2012, cand am preluat conducerea partidului Forta Civica, mi-am luat angajamentul ca, impreuna cu toti colegii de partid, sa pornim la construirea unei Romanii asa cum ar trebui sa fie in secolul XXI, intr-o Europa unita. A trecut un an de atunci si este timpul sa facem bilantul activitatii noastre pana in prezent, sa vedem ce am reusit sa facem intr-un an de Forta Civica si pe ce ne putem baza pentru a construi mai departe (…) Iata ca unificarea dreptei inceputa in jurul Aliantei D.A. nu ramane un concept abstract, ea se intampla”, a scris MRU pe pagina sa de Facebook.

Si delegatia Organizatiei Judetene Botosani a fost prezenta la Consiliul National al partidului si care a fost condusa de deputatul Cristian Roman.

Printre invitati au venit europarlamentarul Cristian Preda si primarul sectorului 1 Bucuresti Andrei Chiliman.

De fapt, europarlamentarul Cristian Preda, suspendat din PDL din conducerea partidului, anunta pe blogul sau ca va participa atat la semnarea protocolului, cat si la Consiliul National al FC, la care a fost invitat de presedintele Mihai Razvan Ungureanu.

Exit mobile version