Home Politica PSD a votat structura si componenta Guvernului Ponta 4, fara Liviu Dragnea...

PSD a votat structura si componenta Guvernului Ponta 4, fara Liviu Dragnea vicepremier

Va fi un singur vicepremier in viitorul Cabinet. Iar functia ii va reveni lui Gabriel Oprea. Pentru Liviu Dragnea este rezervat doar portofoliul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

In lista de ministri prezentata de Ponta, Darius Valcov va prelua portfoliul Finantelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusa Gratiela Gavrilescu (PLR).
 
PLR va mai avea un ministru in persoana lui Andrei Gerea, care va detine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care il va propune pe deputatul Mihai Tudose. Educatia a fost cedata PC, care il va propune pe Sorin Campeanu. La Comunicatii a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi detinut de PSD, care il va propune pe deputatul Ionut Vulpescu.
 
Ministerul Romanilor de Pretutindeni se va pastra si in viitorul guvern, acesta urmand sa fie detinut de senatorul Adrian Anghel. De asemenea, se va mentine si portofoliul Dialogului Social, unde va fi propus senatorul Liviu Pop.
 
Ceilalti detinatori de portofolii raman neschimbati. Calin Popescu Tariceanu, care a obținut pentru PLR ministerul Energiei și al Mediului, sustine ca sunt doua portofolii puternice si se declara multumit.
 
Ponta isi doreste ca, in 2015 si 2016, sa continue actul de guvernare mai bine decat pana acum. PSD va pastra Ministerul Economiei, unde va fi propus Mihai Tudose. Daniel Constantin a renuntat la functia de vicepremier, iar Sorin Campeanu, din partea PC, va merge la Educatie.
 
La Cultura, in locul reprezentantului UDMR, Ponta il va propune pe Ionut Vulpescu. La Ministerul pentru Dialog Social va fi Liviu Pop, iar Adrian Anghel va fi propus ministrul delegat pentru diaspora.
 
Dupa ce vor fi validati de partide, ministrii vor fi audiati in comisii.
 
Premierul Victor Ponta ar fi amenintat parlamentarii PSD in sedinta CNeX. El le-ar fi spus senatorilor si deputatilor ca cine nu va participa la sedinta din Parlament sau cine va va vota impotriva noului Guvern va fi exclus din PSD, scriu jurnalistii de la ATAC.
 

Exit mobile version