PSD : Apel catre parlamentarii botosaneni sa sustine NOUL COD FISCAL

PSD Botosani face un apel catre toti parlamentarii din Botosani sa sustina noul Cod Fiscal.

Proiectul propus de Guvern contine multe masuri benefice pentru botosaneni, spun reprezentantii PSD Botosani, beneficii care au ca efect reducerea taxelor si crearea de locuri de munca. Sunt masuri de dreapta – diminuarea fiscalitatii si masuri de stanga – crearea de locuri de munca.
 

„Ii rugam pe colegii parlamentari de la celelalte partide sa lase jos armele politice si sa iasa din paradigma conflictului politic. Noul Cod Fiscal nu avantajeaza un partid sau altul. Este un proiect care e in avantajul cetatenilor din aceasta tara. Parlamentarii PNL si PPDD au ocazia de a demonstra public ca ii pun pe cetateni mai presus decat sefii lor de partid” a declarat purtatorul de cuvant al PSD Botosani, Costel Lupascu.

 
1) Ii rugam pe toti colegii parlamentari sa abandoneze conflictul politic si sa se gandeasca la cei peste 412.000 de botosaneni care vor beneficia de reducerea TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, si la 18%, incepand de la 1 ianuarie 2018.
 
2) Ii rugam  pe colegii parlamentari de la PNL si PPDD sa se gandeasca la botosanenii care sunt acum in somaj si care ar putea obtine un loc de munca in urma aplicarii noului Cod Fiscal. In cazul judetului Botosani in urma masurilor propuse, se estimeaza o crestere cu 3.200 de locuri de munca in 2016 si cu 1.700 in urmatorii ani. (Calculul s-a facut prin raportarea estimarii nationale a Ministerului Finantelor privind noile locuri de munca la ponderea pe care o are populatia judetului in total populatie). 
 
3) Ii rugam pe parlamentarii de la PNL si PPDD sa aiba in vedere cele 3.955 de microintreprinderi din judetul Botosani care vor beneficia de o impozitare diferentiata, intre 1% si 3%, in functie de numarul de salariati. 
 
4) Toti parlamentarii din Botosani trebuie sa se gandeasca la cei peste 51.000 de salariati botosaneni care vor beneficia de reducerea contributiei de asigurari sociale la angajat de la 10,5% la 7,5%, incepand cu 1 ianuarie 2017.
 
5) Toti parlamentarii din Botosani trebuie sa se gandeasca la cei peste 5.100 de agenti economici vor beneficia de reducerea contributiei de asigurari sociale la angajator de la 15,8% la 13,5%, de la 1 ianuarie 2017.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.