PSD Botosani: Guvernul Ponta pregateste reducerea TVA la legume si fructe

PSD Botosani anunta ca guvernul Ponta urmeaza sa reduca TVA la legume si fructe de la 24% la 9%.

Reducerea TVA la legume si fructe vine in sprijinul producatorilor onesti, ale caror profituri sunt afectate de evazionistii din acest domeniu. Mai mult, de pe urma reducerii TVA ar urma sa beneficieze si consumatorii care vor cumpara legume si fructe la preturi mult mai mici.
 
Reducerea TVA la legume si fructe vine pe fondul succesului inregistrat de reducerea TVA la 9% pentru produsele de panificatie. Acest succes cât si evolutiile economice din ultima perioada au creat premisele pentru reducerea TVA si in alte sectoare ale industriei alimentare unde exista o mare evaziune fiscala.
 
”Asa cum Victor Ponta a promis ca se va reduce TVA la pâine de la 24% la 9% si s-a tinut de cuvant, la fel se va tine de cuvant si cu reducerea TVA la legume si fructe. Toate aceste masuri nu se puteau lua daca guvernul Ponta nu crea premisele economice necesare”, a declarat Andrei Dolineaschi, presedintele PSD Botosani.
 
Operatorii de legume si fructe din judetul Botosani au fost mereu afectati de evaziunea fiscala din domeniu, care le-a redus profiturile. In anul 2013, fermierii botosaneni au produs 32.145 de tone de fructe si 134.148 tone de legume. De masura de reducere a TVA la legume si fructe ar urma sa beneficieze 25 de operatori de fructe si legume din intreg judetul, potrivit datelor statistice furnizate de Directia Agricola.
 
”Reducerea TVA la legume si fructe este asteptata de multi fermieri din judetul nostru. Pentru Botosani, agricultura este extrem de importanta, orice sprijin din parea guvernului este binevenit. Este important sa avem continuitate in perioada ce urmeaza, iar daca romanii il vor alege pe Victor Ponta ca presedinte, vom avea garantia ca toate aceste masuri extrem de importante vor deveni realitate, si nu vor fi abandonate”, a incheiat Andrei Dolineaschi.

comunicat de presa

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.