PSD Botosani: In 2015 nu creste nicio taxa si niciun impozit

Social-democratii botosaneni dau asigurari ca in 2015, guvernul nu va creste nicio taxa si niciun impozit. Mesajul a fost transmis atat de premierul Victor Ponta cat si de ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

Astfel, anuntul facut pe linie guvernamentala infirma zvonurile lansate de tabara Basescu- Udea-Iohannis privind cresterea taxelor si impozitelor in perioada urmatoare.
PSD Botosani reaminteste faptul ca in decurs de doar doi ani, guvernul Victor Ponta nu numai ca a scazut taxele dar  si luat masuri pentru stimularea mediului de afaceri si a investitiilor:

– reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale;
– eliminarea si comasarea a peste 90 de taxe si tarife nefiscale/ parafiscale;
– reducerea TVA la paine cu 15 puncte procentuale, de la 24% la 9%, iar din 2015 si crearea spatiului fiscal pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe si apoi la carne.
– scutirea companiilor de la plata impozitului pentru profitul reinvestit;
– introducerea regulii controlului fiscal de fond doar o singura data la 3 ani pentru IMM-uri;
– acordarea de facilitati fiscale pentru cei care angajeaza tineri, dar si pentru cei care creeaza noi locuri de munca.

„Munca este motorul economiei, fara indoiala. Fara munca nu putem avea nici salarii bune, nici pensii decente si nici ajutoare sociale. Iar romanii vor sa munceasca. Victor Ponta a inteles acest lucru si a transformat crearea de locuri de munca in prioritatea 0 a guvernului pe care l-a condus timp de doi ani. Stimularea mediului de afaceri este singura cale prin care se pot crea locuri de munca iar masurile luate in ultima perioada au avut exact acest scop”, a declarat presedintele PSD Botosani, Andrei Dolineaschi.
 
Social-democratii atrag atentia asupra faptului ca mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate si continuitate pentru a se dezvolta in conditii optime. Acest lucru poate fi obtinut prin colaborare politica la toate nivelurile: guvernamental, parlamentar si  prezidential.
 
„In ciuda faptului ca guvernul a fost practic sabotat de la Cotroceni in ultimii ani, Victor Ponta a reusit sa readuca tara pe drumul cel bun. S-ar fi putut face mult mai multe daca aveam cooperare intre presedinte si premier. De aceea, atu-ul cel  mai puternic pe care Victor Ponta il are in cursa pentru prezidentiale este suportul din partea guvernului si Parlamentului. Conducerea tarii trebuie sa fie unita sub aceeasi viziune pentru a asigura dezvoltarea pe plan economic si social”, a incheiat Andrei Dolineaschi.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.