PSD Botosani: Iresponsabilitatea lui Iohannis sperie investitorii

PSD Botosani condamna actiunile de dezinformare ale candidatul PNL-PDL, Klaus Iohannis, referitoare la cresterea taxelor si impozitelor în perioada urmatoare.

Acestia atrag atentia asupra faptului ca domnul Iohannis face afirmatii mincinoase, de campanie, care pot destabiliza economia si pot duce la desfiintarea locurilor de munca.

Social-democratii avertizeaza ca asemenea dezinformari pot afecta increderea investitorilor in Romania, si in consecinta pot determina desfiintarea locurilor de munca. In ultimii doi ani, de la preluarea guvernarii de catre Victor Ponta, s-au creat peste 200.000 de locuri de munca noi, prin masuri precum comasarea si eliminarea a peste 100 taxe fiscale si parafiscale, prin reducerea CAS la angajator si prin subventiile de la stat pentru firmele care angajeaza tineri sau persoane peste 55 de ani.  Mai mult, premierul

Victor Ponta a declarat ca exista spatiul fiscal pentru ca in 2015 sa fie redusa TVA la legume si fructe si la carne, iar acciza la palinca va fi scoasa.

”Declaratiile de campanie ale candidatului  PNL-PDL, Klaus Iohannis despre marirea taxelor si impozitelor sunt iresponsabile. Guvernul Ponta munceste de doi ani de zile pentru a repara tot raul facut de colegul si sustinatorul domnului Iohannis, Gheorghe Pogea, ministrul care va ramane in istorie pentru impozitul forfetar care a inchis zeci de mii de firme care ofereau locuri de munca. Guvernul Ponta a readus predictibilitate in economie si a stimulat crearea de locuri de munca. Domnul Iohannis vine acum in campanie electorala si face afirmatii mincinoase care sperie atat populatia cat si investitorii si care ar putea sa inchida fabricile si sa plece in alte tari”, a declarat Doina Federovici, sefa de campanie a PSD Botosani.

In judetul Botosani, numarul de someri a scazut in ultimii doi ani de la 12.000 la 7.635, iar in perioada 2012-2013 au fost incadrati pe piata muncii peste 1000 de persoane. Potrivit datelor statistice de la nivelul judetului, in 2013 s-au creat peste 840 de locuri de munca noi fata de 2012. Totodata, guvernul a alocat 800 de mii de lei pentru formarea profesionala a a somerilor din Botosani, prin AJOFM.
 
”Inca mai sunt multi botosaneni care au nevoie de locuri de munca. Guvernul Ponta a facut multe eforturi in aceasta directie iar rezultatele incep sa se vada. Domnul Iohannis ar trebui sa stie ca un presedinte responsabil nu face astfel de declaratii fara acoperire, despre mariri de taxe si impozite, dar se vede ca acesta este primar si nu stie cum se conduce o tara”, a incheiat Doina Federovici.

Klaus Iohannis a declarat duminica seara la un post de televiziune ca are informatii potrivit carora guvernul ar urma sa modifice Codul Fiscal pentru a mari taxele si impozitele. Oficialii guvernamentali au infirmat zvonurile lansate de candidatul PNL+PDL, Klaus Iohannis.

comunicat de presa

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.