PSD Botosani: Romania nu mai traieste pe datorie

PSD Botosani anunta un excedent bugetar de peste 1 miliard de lei si iesirea din datorii publice a Romaniei. Surplusul la buget reprezinta 0,06% din PIB pentru primele noua luni din 2014. Astfel, tara noastra se alatura Germaniei si devine una dintre singurele tari din Uniunea Europeana cu excedent bugetar si fara datorii publice.

Social-democratii sustin ca rezultatele bune din economie se datoreaza masurilor luate de guvernul Ponta prin care s-a urmarit reducerea risipei din banul public. Astfel, cheltuielile cu bunuri si servicii din buget au scazut cu 1,5% la 9 luni 2014 comparativ cu aceeasi perioada din 2013. Toate aceste date arata ca Romania traieste primul an post-criza.

 „Inca mai sunt multe de facut in Romania. In primul rand, guvernul trebuie sa se asigure ca vestile bune din economie se vad in buzunarul fiecarui cetatean. Cel mai important este sa pastram directia pe care ne aflam acum, sa nu stopam proiectele in derulare, si mai ales sa nu ne intoarcem la austeritate. Victor Ponta, la carma guvernului a demonstrat prin fapte ca putem mari veniturile populatiei, sa scadem si taxele, si in acelasi timp sa avem si crestere economica”, a declarat Andrei Dolineaschi, presedintele PSD Botosani.

PSD Botosani sustine ca guvernul Ponta a reusit sa combine consolidarea fiscala si dreptatea sociala cu stimularea sectorului privat. In doar doi ani de guvernare, Victor Ponta, sprijinit de cabinetul sau, a reintregit salariile, a marit pensiile, a suplimentat fondurile pentru sanatate, educatie si armata.

Pe langa aceste masuri de dreptate sociala, guvernul a reusit sa plateasca arieratele, sa reduca risipa banului public si sa stimuleze investitiile prin reducerea CAS la angajator, scutirea de impozit pe profitul reinvestit si reducerea TVA la paine.     

„Cheia unei economii competitive este prioritizarea investitiilor publice, iar Victor Ponta a inteles acest lucru. In timpul guvernarii Basescu-Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu si toti cei care stau acum in spatele lui Klaus Iohannis au bagat bani in gauri negre, in terenuri de sport in panta, in parcuri la sate. Victor Ponta a inteles ca Romania are nevoie de drumuri, scoli si spitale”, a incheiat Andrei Dolineaschi.

comunicat PSD

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.