Home Politica PSD Botosani: Victor Ponta ramane lider in toate sondaje

PSD Botosani: Victor Ponta ramane lider in toate sondaje

Victor Ponta ramane liderul incontestabil in ultimele sondaje privind intentia de vot in cele doua tururi de scrutin din 2 si 16 noiembrie pentru alegerile prezidentiale. Ultimul sondaj dat publicitatii, ce apartine CSCI, il plaseaza la nu mai putin de 12 procente distanta fata de principalul sau contracandidat, Klaus Iohannis, pentru turul II.

Astfel, in ceea ce priveste intentia de vot in turul I al alegerile prezidentiale, ce va avea loc in data de 2 noiembrie, 41% dintre cei chestionati au declarat ca vor vota cu Victor Ponta, in timp 27% au declarat ca vor vota candidatul PNL+PDL, Klaus Iohannis. Urmatorul clasat este Calin Popescu Tariceanu, cu 8% din intentia de vot iar Elena Udrea si Dan Diaconescu se situeaza pe aceeasi pozitie cu 5%. Cercetarea sociologica il da castigator in turul II pe Victor Ponta cu 56% din voturi, cu 12 procente in fata lui Klaus Iohannis, care este cotat cu 44%.

”Victor Ponta isi mentine un avans sanatos in sondaje pentru ca transmite un mesaj pozitiv, unificator dar si pentru ca este singurul dintre candidati care se prezinta in fata alegatorilor cu rezultatele pe care le-a obtinut in doi ani de guvernare. In Botosani, Victor Ponta si-a respectat promisiunile: a alocat fonduri pentru modernizarea drumului Botosani-Suceava, pentru redeschiderea Vamii Racovat, pentru sistemele de apa si canalizare. Toate aceste promisiuni respectate se traduc in procente pentru alegerile prezidentiale”, a declarat Doina Federovoci, sefa de campanie a PSD Botosani.

Comparativ cu ultimele alegerile prezidentiale, potrivit sondajului CSCI, Victor Ponta ar obtine mai multe voturi decat Mircea Geoana, candidatul PSD din 2009. In acelasi timp, Klaus Iohannis se situeaza mult sub procentul pe care l-a obtinut in 2009 candidatul dreptei, Traian Basescu.

Astfel, se poate spune ca PSD si-a consolidat pozitia pe scena politica fata de acum 5 ani, in timp ce dreapta, reprezentata de PNL, PDL si Traian Basescu pica in sondaje.

In scurt timp va fi publicat un sondaj pentru judetul Botosani
Sondajul CSCI a fost realizat in perioada 20-24 octombrie, pe un esantion de 1100 de persoane.

PSD Botosani va da publicitatii in perioada urmatoare un sondaj de opinie privind intentia de vot la nivelului judetului. Sondajul a fost realizat de catre PIAR MEDIA- o companie care a mai realizat sondaje de opinie in judet si a indicat corect rezultatele mai multor competitii electorale din Botosani. 

Exit mobile version