PSD-istii nu se mai inteleg intre ei. Cearta de la … DRAGNEA! Cine ii vrea demisia si cine ii ia apararea

Situatia in care este in acest moment Liviu Dragnea, dupa condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul „Referendumului“, ii imparte pe social-democrati in doua tabere. Unii ii cer demisia presedintelui partidului, altii considera ca in ciuda condamnarii, este al lor si trebuie sa-i fie alaturi. 

Un astfel de duel de opinii a putut fi observat recent pe o retea de socializare, unde presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a facut o postare in care ii cere demisia presedintelui PSD Liviu Dragnea, pentru a nu pata imaginea partidului din care face parte. 
 
„Cu respect fata de sutele de mii de membrii PSD, am fost mereu un om de stanga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viata principiilor si valorilor social-democrate. Am luptat impreuna, am castigat impreuna si am suferit impreuna de multe ori. Impreuna am dus campanii chiar impotriva unora care astazi sunt in partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) si ne dau lectii despre ce inseamna sa fii social-democrat. Care ne spun noua ca trebuie sa inaltam ziduri cat mai inalte, care sa ne apere de realitatea de afara”, scrie Zgonea, intr-un mesaj, pe pagina sa de Facebook, facand si aluzie la persoane intrate in PSD dupa ce au trecut pe la alte partide (Liviu Dragnea -fost membru PD, Codrin Stefanescu -fost membru PRM, sau Olguta Vasilescu -fosta membra PRM). 
.
Zgonea mai explica : amandoi am fost de acord sa venim in fata Congresului cu o promisiune ferma, din suflet: modernizarea stangii din Romania. Si reasezarea ei pe trei principii fundamentale: decenta, integritate si responsabilitate. Sa dam un semnal clar pentru intreaga clasa politica ca e timpul sa se schimbe si ca PSD – cel mai mare si important partid din Romania, va fi varful de lance al acestei schimbari”.
 
„Acea promisiune sa stii ca o respect, Liviu!”, subliniaza, in aceeasi postare, Zgonea, aratand ca are aceasta posizie din respect pentru membrii PSD, care nu trebuie sa poarte o eticheta pe care nu o merita. 
 
„Si pot spune ca acestia sunt oameni muncitori, responsabili si decenti. Nu trebuie sa permitem NICIODATA ca acestor oameni sa li se puna o eticheta pe care nu o merita. NU trebuie sa fie in defensiva atunci cand cer votul oamenilor care vad in noi speranta unui viitor mai bun! Nici sa li se bata obrazul pentru ceea ce NU au facut ! Nu accept ca munca acestor oameni sa fie calcata-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci cand noi le permitem sa apara. PSD e un partid de oameni onesti si seriosi, care nu merita sa duca povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt acestia. Acesta este dreptul lor. Si nu o abstractie”, sublinieaza Zgonea, referindu-se la condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea la doi ani cu suspendare.
 
Dupa aceasta postare, Zgonea a primit replica unui alt membru PSD. Este vorba de Codrin Stefanescu, secretar general-adjunct in PSD : „Eu inca nu inteleg ce urmaresti, Vali Zgonea ! Si de ce…“, 
 
A urmat raspunsul lui Zgonea : „Eu urmaresc ca social-democratia sa isi pastreze, cu responsabilitate, angajamentele luate in exterior, si in interior. De 20 de ani, urmaresc ca PSD-istii sa castige alegerile locale si parlamentare, ca sa guverneze pentru cetateni. Eu nu am sustinut interesele de grup cand la PSD, cand la PC, cand la PRM si retur. Nu vreau sa avem un discurs pentru romani si un alt discurs pentru PSD-isti. Eu vreau actiuni corecte si oneste, atat in interiorul familiei PSD, cat si in exterior. In PSD si in Romania anului 2016, nimeni nu ar trebui condamnat pentru o opinie. V-ati inscris in PSD, domnule Codrin Stefanescu, dupa care ati hotarat ca nu rezonati cu valorile acestui partid si ati rezonat, pe rand, cu PC si PRM, dupa care ati venit sa ne tineti lectii de moralitate. Eu nu mi-am parasit colegii, indiferent daca am castigat sau am pierdut“.
 
Schimbul de replici nu s-a terminat, Stefanescu revenind cu un raspuns in care ii aduce aminte lui Zgonea de momente din istoria ultimilor ani ai PSD-ului, cand ar fi pastrat linistea pentru a-si pastra anumite functii :  „Interese de grup ? Zici chiar tu ? Cand ne-a exclus Geoana pe motiv ca suntem prea apropiati de Nastase…unde iti era glasul, Vali ? Pai nu era…“, a scris secretarul general-adjunct al PSD. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.