PSD sustine demersurile Asociatiei Obstea Dracsani, in limita legii, pentru recuperarea proprietatilor revendicate

Reprezentantii PSD Botosani au avut astazi o intalnire cu o parte din membrii Asociatiei „Obstea de Cumparare a Lacului Dracsani” care au venit pentru a-si expima doleantele in legatura cu restituirea a circa 700 de ha de luciu de apa la care au dreptul conform titlurilor de proprietate.

Liderii social-democrati au ascultat problema expusa de membrii Asociatiei si i-au rugat pe acestia sa precizeze modalitatile in care PSD Botosani ii poate sprijini pentru restituirea proprietatii.

In urma discutiilor, PSD Botosani face urmatoarele precizari:

1.    PSD Botosani respecta si recunoaste in totalitate dreptul de proprietate al Asociatiei pentru cele 700 de ha de luciu de apa.

2.    PSD Botosani consider ca membrii Asociatiei trebuie sa isi recupereze proprietatea in totalitate, pana la ultimul centimetru patrat.

3.    PSD Botosani va sustine orice demers al Asociatiei pentru recuperarea proprietatii in cauza, in limitele legii si ale deciziilor judecatoresti pronuntate in acest caz.

4.    In prezent, Tribunalul Botosani a emis doua decizii definitive si irevocabile prin care recunoaste dreptul de proprietate al Asociatiei, dar dispune ca restituirea sa se faca pe alte amplasamente din judetul Botosani si nu pe lacul Dracsani, intrucat acesta face parte din domeniul public al statului si reprezinta un obiectiv strategic pentru protejarea impotriva inundatiilor a cetatenilor din judetele Botosani si Iasi. Conform legilor in vigoare si in acord cu jurisprudenta Curtii Europene a drepturilor Omului, terenurile aflate in aceasta situatie nu pot face obiectul restituirilor.

5.    PSD Botosani nu va sustine si nu va incuraja niciun demers al Asociatiei contrar legilor in vigoare si hotararilor instantelor de judecata.

6.    PSD Botosani ii incurajeaza pe membrii Asociatiei sa analizeze cele doua liste prezentate de Prefectura cu amplasamentele disponibile pe care se poate face restituirea integrala a celor 700 de ha la care au dreptul. Aceasta este singura forma legala prin care pot intra in posesia proprietatii ce li se cuvine.

7.    PSD Botosani se angajeaza sa faca toate demersurile necesare la autoritatile competente pentru a pune la dispozitia Asociatiei toate informatiile privind amplasamanetele pe care se poate face restituirea, astfel incat membrii Asociatiei sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.