„Executat” de PSD Botosani, Ovidiu Portariuc il „ataca” pe Macaleti

Desi Costica Macaleti neaga existenta unui conflict in sanul PSD Botosani, intre el si fostul edil Ovidiu Portariuc, se aude din ce in ce mai des „zgomotul sabiilor care se incruciseaza”. E un conflict clar intre Macaleti si Portariuc.

Fostul edil al municipiului Botosani a postat pe Facebook urmatoarele cuvinte, acestea venind ca reactie dupa ce, in urma cu cateva zile, Macaleti spunea ca nu am trebui ca cineva sa se tina de scaun atunci cand pierde o functie: 
 
“Am vazut cateva declaratii prin presa locala in aceste zile ale unora care asa din senin au impresia ca stapanesc pe langa putere si adevarul absolut. Curios fenomenul prin care unele persoane ajunse temporar intr-o functie din cauza unor conjucturi favorabile, prin aceasta iluzie a puterii, isi modifica comportamentul si perceptia despre sine si realitate. Imi amintesc ca in urma cu exact 4 ani un fost presedinte de CJ proaspat instalat in functie, detinator absolut al puterii locale, a devenit razboinic peste noapte si isi gasise o prioritate in a ma ataca fara motiv ori de cate ori prindea ocazia. Omul se credea imparat pentru ca asa il tratau toti cei care il inconjurau fapt care pana la urma i-a fost fatal. Istoria ne invata ca oamenii nu invata din pacate nimic din istorie! Atat deocamdata pe aceasta tema. In perioada urmatoare dupa ce se limpezesc apele probabil vor urma multe, multe alte clarificari!” 
 
Reamintim ca Biroul Permanent Judetean a votat la sfarsitul saptamanii trecute un alt presedinte interimar pentru organizatia municipala a PSD Botosani. Este vorba de Costica Macaleti, proaspat ales in functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani. In acelasi timp, Ovidiu Portariuc a trecut „pe tusa”, ca simplu membru PSD. Noul presedinte interimar pe municipiu neaga, insa, ca ar fi vreun conflict in interiorul partidului, intre el si Portariuc. 
 
„Este o hotarare a Biroului Permanent Judetean al PSD. Cred ca iesitul in presa cu declaratii belicoase nu sunt cele mai recomandate”, a spus recent Costica Macaleti, referindu-se la o alta postare pe Facebook a fostului primar. 
 
Costica Macaleti a mai precizat ca de-a lungul carierei sale politice a intalnit de multe ori astfel de situatii de inlocuiri si nu considera ca ar trebui sa se faca valva pentru un scaun.
 
„Nu cred ca trebuie sa facem prea multa valva sa ne tinem de un scaun, sa clamam anumite pozitii. Sub nicio forma”, a spus Costica Macaleti. 
 
In aceasta situatie, se pare ca Ovidiu Portariuc va pierde si sustinerea pentru a candida in toamna pentru un mandat de parlamentar.
 
La sedinta BPJ al PSD Botosani au lipsit Ovidiu Portariuc si Mihai Tincu. Imediat dupa sedinta in care s-a hotarat inlocuirea sa cu Costica Macaleti, fostul edil a postat mai multe mesaje pe Facebook citand o serie de personalitati.
 
„Un om tare, cand e lovit, isi sporeste puterea” – Seneca
 
„Fii bun, dar fereste-te sa nu creada lumea ca poti fi numai bun” – Nicolae Iorga
 
Iar la ultimul citat face chiar referire la viata politica locala.
 
„Sarpele e odios nu pentru ca musca, ci pentru ca se ascunde ca sa muste” – Nicolae Iorga
 
La inceputul lunii iulie, in urma sedintei de analiza la nivel national dupa alegerile locale, in prezenta presedintelui partidului Liviu Dragnea, Ovidiu Portariuc si-a anuntat demisia din functia de presedinte interimar a Organizatiei Judetene a PSD. 
 
Asadar, in doua saptamani, fostul primar al municipiului Botosani a ajuns un simplu membru al PSD.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.