„Primul ghiozdan” a ajuns la Blandesti si Rachiti

Prima zi de scoala trebuie sa reprezinte cel mai important reper in formarea viitorului copiilor nostri, insa, din pacate, prea multi parinti se afla in imposibilitatea de le a oferi minimum de sprijin material pentru a porni pe acest nou drum al vietii.

Sustinerea familiei si a educatiei s-au regasit intotdeauna in politicile liberale la nivel national. De aceea, Organizatia Judeteana a Femeilor Liberale (OJFL), la intiativa presedintei Mirela Sauca, si-a oferit sprijinul pentru ca mai multi copii sa paseasca cu dreptul, pentru prima data, in noul an scolar. Astfel, in cursul zilei de vineri, doamnele liberale s-au deplasat in comunele Blandesti si Rachiti unde au oferit ghiozdane echipate cu rechizite tuturor copiilor ce provin din familii nevoiase si pentru care, pe 12 septembrie, suna, pentru intaia oara, clopotelul.
 
 
„Pentru fiecare copil prima zi de scoala este un moment nu doar emotionant, ci si important si pe care si-l vor aminti toata viata. Am vrut sa bucuram copiii ai caror parinti nu au posibilitati materiale si le-am oferit un ghiozdan echipat cu rechizite si carti. Doamnele din organizatie s-au mobilizat si impreuna, am reusit sa le transmitem copiilor entuziasm si ambitie la inceput de an scolar”, a declarat Mirela Sauca, presedintele OFL Botosani.
 
 
Daca la Blandesti, cu sprijinul primarului Stelian Maxim si viceprimarului Mihaela Baghiceanu, a avut loc o intalnire de grup cu parintii si copiii, la Rachiti, alaturi de primarul Florin Bulgaru si viceprimarul Radu Suster, doamnele liberale au mers din casa in casa la familiile ai caror copii vor fi bobocei in acest an scolar.
 
 
„Orice copil trebuie si merita sa aiba acces la educatie, desi, din pacate, realitatea ne arata ca abandonul scolar se datoreaza in cea mai mare parte parintilor al caror nivel material este precar. Ne propunem, prin actiunile noastre viitoare, sa incurajam copiii sa isi inceapa studiile si sa le finalizeze, indiferent de piedici”, a mai adaugat Mirela Sauca.
 
 
Actiunea s-a desfasurat sub titulatura de „Primul ghiozdan” si a fost posibila cu sprijinul Librariei Univers Dram din Botosani si in colaborare cu Asociatia „Simt Civic”.
 
 
Scopul demersului doamnelor liberale este de a le insufla copiilor nostri ideea ca educatia nu este optionala, ci reprezinta pionul principal in conturarea viitorului lor. Avand ca reper statisticile privind rata in continua crestere a  abandonului scolar in  randul copiilor defavorizati, intentia OFL este de a crea o continuitate si a-i incuraja pe acestia, prin diverse viitoare actiuni, sa mentina scoala la nivel de prioritate.
 
Departamentul de Comunicare al OFL Botosani
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.