Raluca Turcan, „in carti” pentru sefia PNL. Cu ce „recomandare” vine botosaneanca pentru conducerea partidului 

raluca turcan

Dupa ce presedintele PNL, Alina Gorghiu si-a depus mandatul dupa infrangerea suferita de partid la alegerile parlamentare, liderii filialelor cu rezultate peste media pe tara a partidului s-au intalnit luni pentru a lua o decizie in privinta conducerii interimare a PNL, pana la congres.

Desi o decizie oficiala in privinta conducerii interimare a PNL pana la Congres urmeaza sa se ia in cursul zilei de marti, surse din cadrul partidului sustin interimatul ar putea fi asigurat de Raluca Turcan, vicepresedintele PNL care se poate lauda cu un scor bun al partidului la organizatia pe care o conduce. PNL a obtinut la Sibiu cel mai mare scor din toata tara la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Discutiile in acest sens s-au purtat in cadrul unei sedinte a sefilor de organizatii judetene ale PNL care au obtinut peste 20% la alegerile parlamentare de duminica.

Din echipa interimara de conducere a PNL pana la congresul de anul viitor ar urma sa faca parte si Mircea Hava, liderul de la Alba, care ar putea prelua functia de secretar general interimar in locul lui Ilie Bolojan.

Un alt nume care s-ar putea regasi in echipa interimara de conducere a PNL este europarlamentarul Daniel Buda de la Cluj. El detine in prezent functia de prim-vicepresedinte al PNL, numit dupa demisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului.

Conducerea interimara ar urma sa aiba aproximativ 20 de persoane, in principal liderii organizatiilor judetene care au obtinut rezultate peste media partidului la alegerile parlamentare.

Luni, cu cateva ore inainte de a fi aleasa sa conduca temporar destinele PNL, Raluca Turcan anunta pe Facebook ca este mandra de rezultatele obtinute de organizatia pe care o conduce.

„Scorul PNL-ului la nivel national este dezastruos si asta imi va face o misiune foarte dificila in Parlament. Echipa este importanta. De acum inainte, va rog pe toti, fie ca m-ati votat, fie ca nu m-ati votat, sa-mi urmariti munca si proiectele. Va sunt indatorata si am o obligatie in fata dumneavoastra, pe care o voi respecta. Ma voi stradui pentru obiectivele importante despre care am vorbit in campanie”, scria Raluca Turcan pe Facebook.

Alina Gorghiu a declarat la plecarea de la sediul PNL ca a avut loc o discutie deschisa si ca functiile interimare eliberate vor fi ocupate de cei care au obtinut cele mai bune scoruri:

„Discutia a fost una informala cu liderii organizatiilor, nu e o discutie in care sa se iau decizii oficiale. Pentru interimat va fi o regula pe care o respectam: cei care au obtinut rezultate bune vor fi propuneri corecte pentru functiile interimare eliberate. Maine veti vedea care sunt aceste propuneri si sper sa fie bine primite. Evident ca voi intra si eu cu o propunere, voi avea o propunere catre colegii mei”, a spus Alina Gorghiu la plecarea de la sediul PNL.

Liderii de organizatii PNL care au obtinut rezultate peste media nationala a partidului la alegerile parlamentare au fost convocati la o sedinta luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formatiunii. Au venit in Capitala pentru a lua o decizie referitor la conducerea de moment a PNL liderii din Arad, Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea si Diaspora.

Potrivit unor surse liberale, sefii organizatiilor cu scoruri mai mari aveau opinii divergente in ce priveste conducerea interimara a partidului. Astfel, unii voiau ca Alina Gorghiu si Ilie Bolojan sa-si exercite atributiile pana la Congresul de la inceputul lui 2017, in timp ce altii au cerut numirea unei alte echipe de conducere.

Reuniunea a fost una informala, iar decizia oficiala privind conducerea partidului va fi luata marti, in cadrul Biroului Politic National al PNL.

Alina Gorghiu a anuntat, luni, ca, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare, isi depune mandatul de la sefia PNL, potrivit romaniatv.net

Si secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a demisionat, luni, din functie, dupa rezultatele slabe de la alegerile parlamentare. De asemenea, liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a renuntat la randul sau la functie, potrivit unor surse liberale. Si Adriana Saftoiu a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al partidului.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.