Raluca Turcan: „Gradatia de merit a devenit o afacere politica”

raluca turcan

In calitate de vicepresedinte PDL pe domeniul educatie, cultura, cercetare, culte, minoritati, Raluca Turcan s-a intalnit la Botosani cu mai multe cadre didactice membre PDL, pentru a discuta despre soarta invatamantului. Asta in conditiile in care PDL vine cu argumente care sa arate ca ceea ce s-a facut in ultimul an in domeniul educatiei, pe plan legislativ, nu a facut decat sa aduca o grea lovitura invatamantului.

„M-am intanit cu colegii democrat liberali si am prezentat solutii pentru imbunatatirea cadrului legal in invatamant. La Botosani s-a pus accentul pe mediul preuniversitar si am gasit sustinere cu solutii foarte clare pe urmatoarele subiecte: diversificarea alimentatiei in scoala, programul after school, motivarea cadrelor didactice, invatamant profesional si evaluarea din nou la facultate”, a declarat Raluca Turcan in cadrul conferintei de presa organizate la Botosani.

La modificarea Constituţiei, PDL sustine ca, odata cu includerea unui prag maxim de deficit bugetar de 3 la suta, sa se asigure si o finantare constanta a educatiei cu minim 5 la suta din PIB. PDL-istii subliniaza un lucru pe care guvernantii ar trebui sa il aiba in vedere, si anume ca finantarea educatiei duce la competitivitate, iar competitivitatea duce la crestere economica. „In acest context s-a discutat cu profesorii PDL botosaneni problema motivarii cadrelor didactice. Pentru a ajunge la o motivare eficienta a cadrelor didactice avem nevoie de formarea acestora, de o selectare corespunzatoare si, deopotriva, de salarizarea corespunzatoare”, a declarat Raluca Turcan.

 

PDL cere evaluarea transparenta a tuturor dosarelor pentru oferirea gradatiilor de merit

Cadrele didactice din PDL sustin ca in momentul de fata gradaţia de merit a devenit o afacere politică. NU exista criterii in constituirea comisiilor pentru evaluarea gradatiilor de merit si, in acelasi timp criterii pentru comisia de contestatii.

„PDL cere imperativ sa existe transparenta in desemnarea comisiilor pentru evaluarea gradatiilor de merit, existenta unor criterii transparente pentru comisia de contestatii a gradatiilor de merit si o evaluare transparenta a tuturor dosarelor pentru oferirea gradatiilor de merit. Există semnale ca s-a politizat acest demers al oferirii gradatiilor de merit si politizarea duce la neperformanta”, a declarat vicepresedintele  PDL pe domeniul educatie, cultura, cercetare, culte, minoritati.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.