RALUCA TURCAN, presedinte PNL: „Catalin Flutur a facut un gest rar intalnit in PNL”

Liderul interimar al liberalilor a mai precizat ca la organizatia judeteana din Botosani situatia este una nu foarte buna, dar nu catastrofala.

Presedintele interimar al Partidului National Liberal, Raluca Turcan, a facut o scurta vizita in Botosani, ocazie cu care a participat si la sedinta Biroului Permanent Judetean a organizatiei judetene a PNL. Scopul: cauzele care au dus la rezultatul slab de la alegerile parlamentare de anul trecut, dar si gasirea de solutii pentru reconstruirea echipei PNL la Botosani.

La sedinta au participat toti primarii liberali din judet, cu exceptia a doi edilia care au lipsit „invoit”. Este vorba de Dan Vezeteu, primarul de la Cotusca si Viorel Relinschi de la Santa Mare.

„In momentul de fata situatia din PNL Botosani este nu foarte buna, dar nu catastrofala. Rezultatul a fost slabut, dar a fost peste media nationala. PNL a avut o infrangere usturatoare in toata tara. Au fost organizatii peste medie si organizatii sub medie. Rezultatul de la Botosani a fost peste media nationala, insa sub asteptari. Sa fim realisti si corecti cu situatia de aici. Imediat dupa alegerile parlamentare am facut un raport de evaluare al rezultatului alegerilor la nivel national si in acel raport facut de specialisti independenti am constatat ca rezultatul alegerilor a fost cauzat deopotriva de politica nationala, cat si de politica locala”, a declarat Raluca Turcan, dupa sedinta BPJ a PNL Botosani.

In urma rezultatelor alegerilor parlamentare din decembrie 2017, Catalin Flutur, presedintele organizatiei judetene a PNL Botosani, si-a dat demisia din aceasta functie. Gest apreciat de majoritatea liderilor liberali din tara si laudat de presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

„In Botosani a existat un gest de onoare facut de domnul Catalin Flutur care a fost foarte putin intalnit in PNL pana acum si domnia sa a spus ca rezultatul putea fi mai bun la Botosani si in calitate de presedinte creaza posibilitatea ca organizatia sa isi aleaga un presedinte de organizatie care sa ofere un scor mai bun PNL la nivel de Botosani. Nu a venit la aceasta conferinta printr-o decizie pe care am luat-o impreuna tocmai pentru a transmite mesajul ca PNL Botosani intra in alegeri interne si ca domnia sa s-a retras, dar ramane primar de municipiu al PNL. Pentru mine un om si un partener onest si binemeritat de catre botosaneni, un om care merita aceasta pozitie de primar si daca ar fi lasat de Guvern ar putea sa schimbe mult in bine fata Botosaniului, dar la decizia politica vor intra alti colegi”, a mai spus Raluca Turcan.

Insotita de senatorul Costel Soptica si deputatul Cristian Achitei, Raluca Turcan a lamurit si despre situatia de la conducerea organizatiei judetene a PNL Botosani, care nici in acest moment nu are un presedinte interimar.

Dupa demisia lui Catalin Flutur, nu a fost numit un presedinte interimar in baza unei decizii a Biroului Politic National, de aceea conducerea filialei locale a fost preluata, potrivit statutului, de senatorul Costel Soptica, care este prim-vicepresedinte.

La nivelul organizatiei judetene se va constitui o comisie, care va fi condusa de un presedinte, si va avea ca rol pregatirea alegerilor interne.

„Conform statutului daca presedintele organizatiei isi da demisia atributiile sunt preluate de prim-vicepresedintele coordonator care este domnul Costel Soptica. In momentul de fata suntem intr-o situatie in care organizatia PNL isi va pregati o echipa de organizare a alegerilor locale condusa de un presedinte care sa asigure echilibru, corectitudine, onestitate in desfasurarea acestor alegeri si in plus conditii egale pentru toti cei care vor sa candideze la alegerile interne din partid. Acest lucru urmeaza sa il propuna pana luni dimineata cand va avea loc sedinta BPN unde se va valida componenta acestei comisii. Conform deciziilor luate in BPN si prin statut aceasta comisie trebuie sa fie formata din 5, maxim 7 persoane, iar presedintele sa nu candideze la functia de presedinte al organizatiei judetene tocmai pentru ca aceste alegeri trebuie sa ofere sanse egale tuturor celor care cred ca pot sa fie presedinti de organizatie buni. E o masura pe care am luat-o in toata tara si pe care ne-am asumat-o”, a mai declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL a mai spus ca pana in luna mai toate organizatiile judetene trebuie sa aiba alese conducerea pentru a se putea organiza alegerile pentru conducerea centrala. Cu acest prilej, Raluca Turcan a precizat ca va candida doar pentru functia de presedinte a organizatiei judetene a PNL Sibiu. Pentru functia de presedinte a PNL s-au inscris, deocamdata, Catalin Predoiu si Ludovic Orban.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.