Raluca Turcan: PSD politizeaza concursurile pentru inspectori generali

Deputatul PNL, Raluca Turcan, atrage atentia asupra faptului ca Ministerul Educatiei a trimis in teritoriu adresele de instiintare pentru participarea la concursul de inspector general si Metodologia de organizare si desfasurare a concursului, iar de frica pierderii guvernarii, PSD a inceput operatiunea de aranjare pe posturi caldute a clientelei de partid.

”Tot acest demers sfidator pentru cerintele de calitate si competenta este ILEGAL deoarece: conform metodologiei fiecare candidat va trebui sa depuna un certificat medical, conform art. 234, alin (1) din LEN 1/2011. Pana in acest moment, formularul specific trebuia sa fie elaborat de Ministerul Educatiei impreuna cu Ministerul Sanatatii ceea ce nu s-a intamplat!!! Din punct de vedere juridic nimeni nu va putea sa depuna un dosar complet. Asadar, concursurile vor putea fi atacate de catre oricine. Aceasta este dovada clara a lipsei de profesionalism si seriozitate din partea PSD la varful educatiei”, se arata intr-un comunicat de presa.
 
Deputatul mai atrage atentia ca meodologia de organizare a concursurilor nu a fost in dezbatere publica, asa cum prevede legea:
 
”Ministrul Educatiei a apelat la tertipuri publicand numai cateva modificari aduse metodologiei. In consecinta, concursurile pentru aceste posturi NU vor fi organizate nici macar transparent. Daca pentru examenul de titularizare exista camere video in sala de examinare, pentru inspectori nu exista o astfel de masura. Concursurile trebuie sa fie publice, sa poata participa la interviu parintii, profesorii si reprezentantii societatii civile.
 
Asistam la incalcarea flagranta a legii de catre cei care trebuie sa respecte legea: Ministrul Educatiei si premierul Victor Ponta. In schimbul respectului fata de lege, primim politizarea la varf a scolii romanesti, ordonante de urgenta adoptate fara dezbatere publica, clientela politica rasplatita cu posturi”
 
Totodata,  se mai arata in comunicat ca PNL solicita stoparea imediata a organizarii concursurilor de inspectori generali.
 
PNL solicita ferm:
 
”1. stoparea imediata a organizarii concursurilor de inspectori generali si organizarea acestora in conditii de legalitate, de transparenta decizionala si organizatorica;
2. depolitizarea managementului scolilor – abrogarea OUG 49/2014 si 94/2014, rediscutarea Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP);
3. transparentizarea deciziilor la varful educatiei;
4. numirile inspectorilor sa fie facute pe criterii clare de competente profesionale si de management, de integritate morala si recunoastere sociala, si nu pe criterii de clientelism politic;
5. stoparea de urgenta a tuturor concursurilor politizate si revenirea la modalitatea corecta a angajarii directorilor”,  se mai arata in comunicat. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.