REMANIERE GUVERNAMENTALĂ! Sunt vizați cei trei miniștri cu probleme penale și mai sunt cel puțin alți doi!

Premierul Mihai Tudose a anunțat că o remaniere guvernamentală va avea loc în această săptămână, precizând că sunt vizați cei trei miniștri cu probleme penale, dar și cel puțin alți doi membri ai Cabinetului. El a spus că vor fi „niște decizii dure, dar necesare”.

Întrebat despre un sondaj care arăta că PSD ar sta în continuare bine în preferințele românilor, însă Guvernul ar fi perceput prost, premierul Tudose a spus că, presupunând că este adevărat, și pleacă de la premisa că este adevărat, ori el este cel vinovat, ori sunt probleme în guvern, precum cea legată de miniștrii cu probleme penale.

„Nu iese nimeni la pensie din această funcție și prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile. La un moment dat trebuie să pleci. Ați pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalți, dacă nu ai mâncat niște copii dimineață, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20 la sută. (…) Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o – în regulă, trecem peste. Dar și presupunând că de aici a apărut și problema cu demisia, presupunând că e adevărat (…), vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți”, a spus premierul Mihai Tudose într-o emisiune televizată.

El a mai adăugat că nu se poate guverna cu forța, „împotriva a ceea ce vrea poporul român”.

„De aici pleacă nemulțumirea mea și-atunci, dacă lucrurile stau așa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niște lucruri în guvern care justifică aceste cifre – prezența unor miniștri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniștri sau lipsa de rezultate. Săptămâna asta voi lua niște decizii. Dure, dar necesare”, a mai spus Mihai Tudose.

Întrebat dacă se referă la remanierea celor trei miniștri cu probleme penale, premierul a confirmat: „Da, la asta mă refeream”.

„Sunt trei miniștri cu probleme penale care creeză probleme și la nivel de percepție publică, și la nivel de Comisie Europeană”, a spus premierul Mihai Tudose.

Întrebat dacă i s-a sugerat din partea Comisiei Europene că este o problemă prezența în Guvern a celor trei miniștrii cu probleme penale, Mihai Tudose a răspuns: „Când cineva spune clar un lucru, nu este sugestie”.

Premierul a mai spus că remanierea guvernamentală va viza alți cel puțin doi miniștri.

„Dacă tot facem un reset la partea de imagine și de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puțin doi miniștri pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (…) O miniremaniere. (…) Sunt trei (miniștri – n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme și la nivel de percepție publică și unele dintre situații și la nivel de Comisie Europeană”, a precizat Mihai Tudose.

El a subliniat că remanierea guvernamentală va avea loc în acestă săptămână, precizând că situația din ultimele zile a grăbit decizia sa.

Întrebat dacă a găsit înlocuitori pentru miniștrii vizați, Tudose a spus că are a găsit „niște soluții bune”.

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizați de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, și ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.