Home Politica Romane, uite ce iti mai fac parlamentarii PSD: Si-au dat PENSII SPECIALE,...

Romane, uite ce iti mai fac parlamentarii PSD: Si-au dat PENSII SPECIALE, si-au marit INDEMNIZATIILE, acum vor privilegii de ACADEMICIENI ca sa le INTRETINEM si URMASII

De cand in Parlament majoritari sunt PSD-istii, curg privilegiile pe care acestia si le acorda cu generozitate. Si-au marit indemnizatiile, si-au marit pensiilespeciale, acum se vor si academicieni, cu toate avantajele care decurg din acest titlu. Social-democratii ajunsi in Parlament isi storc creierii sa gaseasca fel de fel de privilegii pentru alesii neamului, de parca de asta i-am fi trimis acolo, sa isi asigure traiul indestulat pe viata, si nu numai lor, ci si urmasilor lor. De alegator au si uitat, ei se ingrijesc doar de buzunarele lor.

Acum, au pregatit un proiect prin care Membrii Academiei Oamenilor de Ştiinţă vor putea purta titlul de academician. Sa facem distinctia. In prezent, Romania are 77 de membri titulari ai Academiei Romane. Oameni cu merite exceptionale, cu lucrari stiintifice de valoare. Pentru ca e destul de greu sa ajungi in randul acestor elite, unii parlamentari s-au gandit cum sa puna mana pe titlul de academician si pe drepturile cuvenite academicienilor.  
 
Trebuie precizat ca, pe langa Academia Romana, unde se afla elitele Romanie, exista si Academia Oamenilor de Stiinta (AOSR), in care intalnim, pe langa academicieni, si nume ca Ion Iliescu, Teodor Melescanu, Valeriu Tabara, Ion Cristoiu, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care este membru titular fondator al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Mai intalnim si numele deputatului PSD Anghel Stanciu, condamnat definitiv la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Acum, si acestia vor titlu de academician. Sunt sute de persoane care fac parte din AOSR, multe dintre acestea fiind nume mai mult sau mai putin cunoscute de pe scena poltica. 
 
Academia Oamenilor de Stiinta din Romania a functionat ca ONG pana la aparitia Legii nr. 31-2007, cand a devenit institutie de interes public, lege promovata de actualul presedinte si vicepresedinte – Vasile Candea si Ion Basgan, fosti parlamentari. 
 
Trebuie spus ca acesti aspiranti la titlul de academician obtinut mai simplu, ”pe usa din dos”, cum ar spune romanii, au tot incercat in anii trecuti, sa obtina privilegii. Membrii titulari ai AOSR (Academia Oamenilor de Stiinta din Romania) au obtinut o indemnizatie lunara bruta de 2.000 lei, membrii corespondenti o indemnizatie lunara bruta de 1.400 lei, daca nu beneficiau si de alte indemnizatii academice. Membrii de onoare primeau o indemnizatie lunara bruta de 1.000 lei, iar membrii prezidiului AOSR, ai consiliului onorific, precum si membrii consiliului stiintific, o indemnizatie lunara majorata cu 20%. Mai aveau dreptul la sedii cu tot ce presupune intretinerea, cu personal, masini la scara, prime. Asta pana in 2010, cand, la initiativa lui Funar s-au scos din finantarea bugetara trei dintre academiile de ramura, dar patru ani mai tarziu s-a revenit la aceste privilegii, finantarea fiind adusa in bugetul Ministerului Educatiei. La sfarsitul anului trecut, inca o victorie pentru cei ce se vor academicieni. Comisiile parlamentare au votat, la initiativa Ecaterinei Andronescu, ca peste 6 milioane de lei sa ajunga la Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR), al carei membru este. Deci, si-au obtinut finantarea separat, fara ca banii sa mai fie gestionati prin intermediul Ministerului Educatiei. 
 
Ecaterina Andronescu a cerut fila de buget separata pentru AOSR, si parlamentarii nu au avut nimic de comentat, au aprobat. 
 
Acum, se mai face un pas bine gandit de politicienii care se vor academicieni. S-a depus in Senatul Romaniei o initiativa legislativa prin care Academia Oamenilor de Stiinta sa obtina un statut similar Academiei Romane sau Institutului Cultural Roman, unde se afla adevaratele elite ale Romaniei. Asa ar obtine cei care acum aspira la titlul de academician „spor de importanta nationala” la salariu. Se aleg cu o indemnizatie pe viata si cu o indemnizatie si pentru urmasii lor. Suna bine pentru ei, nu ? Daca romanii ii lasa, de ce sa nu isi imparta privilegii dintr-un sac fara fund – bugetul statului. 
 
Proiectul de lege are sustinerea a 42 de parlamentari, cei mai multi, 27, de la PSD. Ceilalti, de la toate grupurile grupurile politice. 
 

Exit mobile version